Αυτοί είναι οι 5 κανόνες για την ευαίσθητη περιοχή, που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει! - AllYou.gr

Search

Αυτοί είναι οι 5 κανόνες για την ευαίσθητη περιοχή, που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Μπες στο(ν) κόλπο. 

> ΥΓΕΙΑ ::
03 Δεκεμβρίου 2014

Σύμφωνοι, το να μιλήσουμε άμεσα στον ιατρό μας για συμπτώματα όπως φαγούρα, ερυθρότητα ή δύσοσμα κολπικά υγρά για να τα θεραπεύσουμε, είναι απόλυτα σωστό. Μήπως, όμως, αντί να θεραπεύουμε ένα πρόβλημα, είναι καλύτερο να ασχοληθούμε με την πρόληψή του;

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες όχι μόνο αμελούν τις ετήσιες γυναικολογικές εξετάσεις τους, αλλά δεν ακολουθούν πιστά τους κανόνες για την ενδεδειγμένη υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Περιστατικά μυκητιάσεων, κολπίτιδας κ.α. μπορούν να αποφευχθούν εάν ασχολείστε σχολαστικά με την ευαίσθητη περιοχή.

1. Τα πάντα με μέτρο: Η έλλειψη καθαριότητας στην ευαίσθητη περιοχή, όπως και οι υπερβολικά πολλές κολπικές πλύσεις με αντισηπτικά υγρά, καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα και το PH του κόλπου. Έτσι, μειώνεται η φυσική άμυνα της περιοχής, με αποτέλεσμα να είστε ευάλωτη σε μολύνσεις, αλλεργίες και λοιμώξεις. Προτιμήστε ήπια προϊόντα για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής, που δεν προκαλούν ερεθισμούς.

2. Προσοχή στα εσώρουχα: Συνθετικά εσώρουχα ή καλσόν ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που αποτελεί τον ν.1 λόγο εμφάνισης μυκητιάσεων. Καλό είναι να επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα, τα οποία πρέπει να σιδερώνετε, ώστε να εξουδετερώνονται με τη θερμότητα ορισμένα μικρόβια.

3. Ταμπόν και σπιράλ: Σε καμία περίπτωση το ταμπόν δεν πρέπει να μένει για αρκετές ώρες μέσα στον κόλπο. Επίσης, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του ιατρού, σχετικά με τον χρόνο παραμονής του σπιράλ για λόγους αντισύλληψης.

4. Τεστ Παπ: Είναι μία διαδικασία που παίρνει μόλις λίγα λεπτά, αλλά τα συμπεράσματα είναι πολύτιμα για τη γυναικολογική σας υγεία. Το ετήσιο Τεστ Παπ σε γυναίκες με ενεργή σεξουαλική ζωή είναι επιβεβλημένο, ώστε να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα.

5. Μην το αμελείτε: Εάν παρουσιαστεί κάποια σημαντική αλλαγή στα κολπικά υγρά (σε ποσότητα, χρώμα ή οσμή), εάν αισθάνεστε φαγούρα ή εάν δείτε εξανθήματα στην ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε γυναικολόγο. Εάν αφήσετε την κατάσταση να διαιωνίζεται, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωπες με τεράστιες δυσκολίες στη θεραπεία του προβλήματος, τη στιγμή που αν το προλαβαίνατε εγκαίρως η αντιμετώπιση θα ήταν απλή.

Από τον δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το look που θα σε πείσει να φορέσεις ένα βελούδινο slip φόρεμα

Συνδύασε δύο τάσεις μαζί και δεν θα χάσεις!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.