Αυτός (θα) είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης! - AllYou.gr

Search

Αυτός (θα) είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης!

Λίγη υπομονή. 

> ΥΓΕΙΑ ::
08 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι αντισύλληψης που μπορεί να επιλέξει ένα ζευγάρι αν δεν είναι ακόμη έτοιμο να κάνει παιδί. Το προφυλακτικό και το αντισυλληπτικό χάπι είναι οι δύο δημοφιλέστερες.

Οι επιστήμονες όμως θα προσφέρουν σύντομα μια εναλλακτική λύση διαρκείας, με τη βοήθεια ενός μικροσκοπικού τσιπ.

Το τσιπ θα τοποθετείται κάτω από το δέρμα της γυναίκας και θα απελευθερώνει καθημερινά μικρή δόση του κατάλληλου φαρμάκου. Το τσιπ δεν ξεπερνά σε μέγεθος ένα γραμματόσημο και έχει διάρκεια ζωής 16 ολόκληρα χρόνια.

Μάλιστα, το τσιπ συνοδεύεται από ειδικό τηλεχειριστήριο που επιτρέπει στη γυναίκα να το απενεργοποιήσει εάν θελήσει κάποια στιγμή να κάνει παιδί. Εάν κάνει παιδί ή αλλάξει γνώμη στην πορεία, μπορεί να ενεργοποιήσει και πάλι το τσιπ εύκολα και απλά.

Το αντισυλληπτικό τσιπ αναμένεται να διατεθεί στην αγορά έως το 2018, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία κατασκευής MicroCHIPS.

Ένας από τους εφευρέτες του προηγμένου συστήματος αντισύλληψης είναι ο Robert Langer, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο σήμερα.

Αντίστοιχα τσιπ έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ασθενείς με οστεοπόρωση, ώστε να χορηγούνται ευκολότερα και χωρίς κόπο τα απαραίτητα φάρμακα.

Το τσιπ θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα στους γλουτούς, το χέρι ή το στομάχι της γυναίκας και η διαδικασία δε θα διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!