Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Ξέχνα τις δίαιτες! Έτσι θα χάσεις βάρος στη... μπανιέρα!

Το δοκιμάσαμε (και τα χάσαμε).


Μαρία Μυλωνά

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: υπάρχει τρόπος να χάσετε κιλά χωρίς χωρίς γυμναστική, αλλά με πλήρη χαλάρωση μέσα στην μπανιέρα σας, αρκεί να την έχετε προετοιμάσει για ένα συγκεκριμένο είδος… αφρόλουτρου.

Υπάρχει ένα είδος αλάτων για αφρόλουτρο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην απώλεια περιττού σωματικού βάρους, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τους πόνους στους μυς.

Ο λόγος γίνεται για τα άλατα τύπου “Epsom”. Δείτε με ποιον τρόπο τα άλατα Epsom μπορεί να σας βοηθήσουν στην απώλεια κιλών.

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι Epsom στο αφρόλουτρό σας κάθε μέρα. Συνιστάται να ξεκινήσετε με 1 κουταλιά της σούπας και να αυξήσετε σταδιακά την ποσότητα σε 2 ολόκληρες κούπες. 

Για να προσθέσετε και άρωμα στο αφρόλουτρο, μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η προσθήκη ορισμένων άλλων συστατικών, όπως τα έλαια, μειώνει την επίδραση αυτού του αφρόλουτρου.

Όταν προστίθεται στο μεταλλικό νερό, το αλάτι τύπου Epsom θεραπεύει αποτελεσματικά τον πόνο των μυών. Είναι επίσης γνωστό πως το αλάτι Epsom αποτελεί βασικό συστατικό ενός μπάνιου “αποτοξίνωσης”, καθώς βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Για να πάρετε τα μέγιστα οφέλη από αυτό το αφρόλουτρο με Epsom, μπορείτε να προσθέσετε ξύδι ή σόδα στο νερό. Βεβαιωθείτε ότι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα τέτοιο αφρόλουτρο θα ενυδατωθείτε πολύ καλά, αφού τα άλατα θα “τραβήξουν” πολλά υγρά από το σώμα σας. Αυτός άλλωστε είναι και ο τρόπος αποτοξίνωσης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν κάνετε συχνά (3-4 φορές την εβδομάδα) ένα αφρόλουτρο αποτοξίνωσης, όπως αυτό με άλατα Epsom, τότε θα δείτε το ποσοστό λίπους και κατά συνέπεια το σωματικός σας βάρος να μειώνεται σύντομα.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2024: «τέλος τα στερεότυπα»

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down (WDSD), 21 Μαρτίου, γιορτάζεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη από το 2012.

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών