Διάβασε τα... φάρμακά σου! - AllYou.gr

Search

Διάβασε τα... φάρμακά σου!

Πριν... τα πάρεις, διασφάλισε ότι είναι απόλυτα ασφαλή. Να πώς το κάνεις. 

> ΥΓΕΙΑ ::
19 Ιουλίου 2014

Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που κάθε φορά που έχουν πονοκέφαλο, ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα ή αντιμετωπίζουν πόνους περιόδου, καταφεύγουν στη λύση των σωτήριων φαρμακευτικών σκευασμάτων; Θα πρέπει να θυμάσαι πως ακόμα και τα πιο δημοφιλή φάρμακα που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Τι να προσέξεις κατά την αγορά και τη λήψη τους, ώστε να είσαι ασφαλής;  

• Έλεγξε την ταινία γνησιότητάς του: Κι αυτό γιατί αποτελεί την εγγύηση για την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του φαρμάκου, καθώς εξασφαλίζει τις ποιοτικές προδιαγραφές που εγγυάται ο παραγωγός, ο εισαγωγέας, και ο υπεύθυνος κυκλοφορίας του σκευάσματος. Ουσιαστικά είναι η «ετικέτα προστασίας» της υγείας σου.

• Ψάξε για την ημερομηνία λήξης: Τα ληγμένα φάρμακα έχουν χάσει τη δράση τους και συνεπώς, την αποτελεσματικότητά τους. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις η λήψη τους ενδέχεται να προκαλέσει μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα (από εξανθήματα μέχρι και αλλεργικό σοκ). Φρόντισε λοιπόν να ελέγχεις την ημερομηνία λήξης τακτικά και να τα ανανεώνεις εγκαίρως. 

• Λάβε τα σωστά: Η μέθοδος λήψης κάθε φαρμάκου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του. Το ιδανικό σύστημα χορήγησης εξασφαλίζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα δραστικής ουσίας, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο παρενεργειών. Θα διακρίνεις τον σωστό τρόπο χορήγησης από τις ενδείξεις «από του στόματος χρήση», «υπόθετο», κ.λπ.. 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.
ΕΓΩ

Το τρικ που θα σε απαλλάξει από τις ενοχές σου

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μπορείς να διώξεις τις Ερινύες σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις για να προλάβεις την υποθερμία

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο! Ενημερώσου και απόφευγε την υποθερμία.
ΑΣΚΗΣΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να βρεις τη φόρμα σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο αντικείμενο σού δίνει το ιδανικό κίνητρο για να βάλεις τα αθλητικά σου και να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα άσκησής σου.