Παίρνεις αντισυλληπτικά; Αυτές είναι οι τροφές που ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις στο πιάτο σου - AllYou.gr

Search

Παίρνεις αντισυλληπτικά; Αυτές είναι οι τροφές που ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις στο πιάτο σου

Σου είναι απαραίτητες. 

> ΥΓΕΙΑ ::
02 Απριλίου 2015

Τα αντισυλληπτικά αποτελούν καθημερινή συνήθεια για πολλές γυναίκες, είτε ως μέτρο αντισύλληψης, είτε για την αντιμετώπιση διάφορων ορμονικών διαταραχών. Σύμφωνα, όμως, με παλιότερη μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition, τα τρία τέταρτα των γυναικών που έπαιρναν αντισυλληπτικά, παρουσίαζαν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6 στο αίμα.

Η βιταμίνη Β6 είναι μια απαραίτητη για τον οργανισμό βιταμίνη, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, στην παραγωγή ενέργειας, στο μεταβολισμό των λιπών και στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Το προτεινόμενο ποσοστό πρόσληψης της βιταμίνης είναι 1.3 mg καθημερινά, οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά ωστόσο, χρειάζονται 2-3 mg, σύμφωνα με τη μελέτη.

Για να μην παρουσιάσετε έλλειψή της και για να διατηρήσετε δυνατό το ανοσοποιητικό σας σύστημα, φροντίστε να λάβετε την απαραίτητη αυτή βιταμίνη μέσω της διατροφής. Οι ιδανικές τροφές είναι το σπανάκι, οι ηλιόσποροι, τα φιστίκια Αιγίνης, ο τόνος, η γαλοπούλα, τα αποξηραμένα φρούτα, οι μπανάνες και το αβοκάντο.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!