Οδική ασφάλεια: Αυτό το Πάσχα, πάρ' το αλλιώς - AllYou.gr

Search

Οδική ασφάλεια: Αυτό το Πάσχα, πάρ' το αλλιώς

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μάς μεταφέρει το μήνυμα "Η ξύπνια οδήγηση θέλει ξύπνιους οδηγούς".   

> ΥΓΕΙΑ ::
09 Απριλίου 2015

Πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες έδειξε ανοδική τάση για τα φαινόμενα υπνηλίας και μειωμένης προσοχής από τους χρήστες του οδικού δικτύου της χώρας μας. 

Η νέα καμπάνια «Πάρ’ το αλλιώς» στοχεύει στην (κυριολεκτική) αφύπνιση των Ελλήνων οδηγών και ο δημοφιλής ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος προσφέρθηκε εθελοντικά να μεταφέρει το μήνυμα στο κοινό, με σύνθημα «Η ξύπνια οδήγηση, θέλει ξύπνιους οδηγούς». 

Δες

" target="_blank">εδώ το βίντεο! 

Σχεδιάζεις να φύγεις αυτό το Πάσχα; Ακολούθησε τις παρακάτω απλές συμβουλές από το Ίδρυμα για την Υπεύθυνη Οδήγηση της VINCI Autoroutes, για να διασφαλίσεις ένα ασφαλές ταξίδι. 

Για να αποφύγεις την υπνηλία στο τιμόνι:

* Υιοθέτησε υγιή στάση στο θέμα του ύπνου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς 

* Κοιμίσου καλά το βράδυ πριν την αναχώρηση για το ταξίδι σας 

* Απόφυγε να αναχωρήσεις νύχτα (από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί)

* Κάνε μία στάση κάθε δύο ώρες ή μόλις νιώσεις κουρασμένη

* Κάνε ένα μικρό διάλειμμα ύπνου για 15- 20 λεπτά 

* Μη διστάζεις να παραχωρήσεις το τιμόνι αν είσαι κουρασμένη. Ταξίδεψε με φίλους, ώστε ο οδηγός να μπορεί να αλλάζει συχνά.

Για να αποφύγεις την απόσπαση προσοχής από το τηλέφωνό σου: 

* Οργανώσου καλύτερα: Κάνε τα τηλέφωνά σου  πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή, όταν κάνεις στάσεις ή αν πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις, δώσε σε άλλον το τιμόνι. 

* Πληροφόρησε τους συνομιλητές σου: πριν την αναχώρηση ενεργοποίησε ηχητικό μήνυμα που θα προειδοποιεί για τη αδυναμία σου να απαντήσεις σε κλήσεις. 

* Προστάτευσε τους συνομιλητές σου: Αν καταλάβεις ότι μιλάς σε κάποιον που οδηγεί, πρότεινέ του να τον καλέσεις αργότερα. 

* Αν είναι απόλυτα απαραίτητο να μιλήσεις, φρόντισε η κλήση να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!