Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

S.T.EYE: ΑΥΤΟ είναι το προφυλακτικό που προειδοποιεί για τα ΣΜΝ

Οι εφευρέτες του, δύο ανήλικοι! 


Μαρία Μυλωνά

Έναν ευφάνταστο τρόπο επινόησαν μαθητές από τη Βρετανία, ώστε να εντοπίζεται «επ’ αυτοφώρω» όποιος φέρει κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΣΜΝ). Τα παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών από το δημοτικό σχολείο στο Isaac Newton Academy στο Έσεξ έφτιαξαν ένα προφυλακτικό, που αλλάζει χρώμα, όταν έρχεται σε επαφή με κάποιο ΣΜΝ. Το λεγόμενο «S.T.EYE» διαθέτει έναν αισθητήρα, ο οποίος έχει την δυνατότητα να εντοπίζει ασθένειες, όπως χλαμύδια και σύφιλη και να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το στέλεχος του βακτηρίου που έχει εντοπίσει.

Οι ανήλικοι εφευρέτες, που, όπως ήταν φυσικό, είδαν τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας να πέφτουν πάνω τους, είπαν σχετικά: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα κάνει πιο εύκολη και πιο ασφαλή την ανίχνευση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών, προκειμένου οι άνθρωποι να αναλαμβάνουν αμέσως δράση στην ιδιωτικότητα που τους εξασφαλίζει το σπίτι τους, αποφεύγοντας αδιάκριτες διαδικασίες στους γιατρούς».

Η πρωτοποριακή ανακάλυψη έχει, ήδη, βραβευτεί από την οργάνωση TeenTech ως η καλύτερη εφεύρεση στον τομέα της υγείας. Τα τρία παιδιά έλαβαν το ποσό των χιλίων λιρών Αγγλίας και ως επιπλέον δώρο μια επίσκεψη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Να σημειωθεί ότι τα ΣΜΝ παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση της τάξης του 25% - 30% κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πιο επιρρεπείς είναι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες, που πειραματίζονται με το σεξ και εναλλάσσουν ερωτικούς συντρόφους, συχνά χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε