Δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδια; Δοκίμασε ΑΥΤΑ! - AllYou.gr

Search

Δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδια; Δοκίμασε ΑΥΤΑ!

Για καλύτερα zzzz... 

> ΥΓΕΙΑ ::
14 Ιουλίου 2015

Αυτές είναι οι 9 top συμβουλές για έναν απολαυστικό και ξεκούραστο ύπνο: 

1. Ξυπνήστε καθημερινά την ίδια ώρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. 

2. Χαλαρώστε πριν τον βραδινό ύπνο. Για παράδειγμα, κλείστε όλα τα φώτα του υπνοδωματίου. 

3. Αποφύγετε να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα το απόγευμα. 

4. Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Ασκηθείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά όχι εις βάρος του ύπνου σας. 

5. Η κρεβατοκάμαρά σας θα πρέπει να είναι δροσερή μεταξύ 15 και 20 βαθμούς. Επίσης, το υπνοδωμάτιό σας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από κάθε θόρυβο που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Τέλος, κρεβατοκάμαρά σας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κάθε φως. 

6. Κοιμηθείτε σε ένα άνετο στρώμα και μαξιλάρι. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας είναι άνετο και υποστηρικτικό. Η διάρκεια ζωής ενός στρώματος είναι περίπου 9 ή 10 χρόνια. 

7. Αποφύγετε το αλκοόλ, τα τσιγάρα, και τα βαριά γεύματα το βράδυ. Το αλκοόλ, τα και τα τσιγάρα μπορούν να διαταράξει τον ύπνο σας. Η κατανάλωση μεγάλων ή πικάντικων γευμάτων μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία και δυσπεψία και να δυσκολέψουν τον ύπνο σας. Είναι καλό να πάτε για ύπνο τουλάχιστον 2-3 ώρες μετά το γεύμα. 

8. Ηρεμία. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να στραφεί σε κατάσταση ύπνου- περάστε την τελευταία ώρα πριν τον ύπνο κάνοντας κάτι ηρεμιστικό όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου. Αν έχετε προβλήματα στον ύπνο, αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν από το ύπνο. Ο τύπος του φωτός που προέρχεται από τις οθόνες των συσκευών αυτών ενεργοποιούν τον εγκέφαλο. 

9. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε στο υπνοδωμάτιό σας, πηγαίνετε σε ένα άλλο δωμάτιο και κάντε κάτι χαλαρωτικό μέχρι να νιώσετε κουρασμένοι.

Πηγή: http://www.mednutrition.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!