Και πίνεις μπύρες, πίνεις μπύρες, πίνεις μπύρες; Οι επιστήμονες σου δίνουν το... πράσινο φως - AllYou.gr

Search

Και πίνεις μπύρες, πίνεις μπύρες, πίνεις μπύρες; Οι επιστήμονες σου δίνουν το... πράσινο φως

Ωφελούν σοβαρά τον εγκέφαλο!

> ΥΓΕΙΑ ::
22 Ιουλίου 2015

Σε πειράματα που έγιναν σε νεαρά ποντίκια βρέθηκε πως η συγκεκριμένη ουσία έχει παραπάνω από μία θετική επίδραση: επιτάχυνση του μεταβολισμού, μείωση των λιπαρών οξέων στο συκώτι και βελτίωση της γνωστικής ευελιξίας και σκέψης, σημειώνει ο ερευνητής Daniel Zamzow.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την ξανθοχυμόλη σε υψηλές δοσολογίες -πολύ περισσότερες απ΄ όσες θα μπορούσε να λαμβάνει κανείς μέσω της διατροφής του- και βρήκαν πως σε νεαρά ζώα βελτιώνει την ικανότητά τους να προσαρμόζονται στις αλλαγές του περιβάλλοντός τους. Επιπλέον, τα νεαρά ποντίκια έδειξαν σημάδια βελτίωσης της διανοητικής τους λειτουργίας.

Το σπάνιο αυτό μικροθρεπτικό στοιχείο βρίσκεται στο λυκίσκο, φυτό που συνήθως χρησιμοποιείται για την παρασκευή της μπύρας.

Ωστόσο, για να δει κανείς οφέλη από την κατανάλωσή της ένα ή δύο ποτήρια δεν αρκούν. Για την ακρίβεια, οι ερευνητές όρισαν πως για να πάρει κάποιος επαρκή ποσότητα ξανθοχυμόλης ώστε να υπάρχει όφελος θα πρέπει να πίνει 2.000 λίτρα μπύρας τη μέρα!

Οι επιστήμονες βλέπουν θετικά την ανακάλυψη της δράσης της ξανθοχυμόλης στον οργανισμό και ελπίζουν πως το συγκεκριμένο φλαβονοειδές θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου, μιας κατάστασης που σχετίζεται με την παχυσαρκία και την υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς και την εξασθένησης της μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Πηγή: http://www.iatrikanea.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!