Ό,τι είναι ηθικό είναι και νόμιμο; - AllYou.gr

Search

Ό,τι είναι ηθικό είναι και νόμιμο;

Σήμερα λύνουμε ασκήσεις ηθικής, παρακολουθώντας την περιπετειώδη ιστορία ενός παράτολμου Ρώσου φοιτητή.

22 Οκτωβρίου 2015
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Όλοι θέλουμε να... αλλάξουμε τον κόσμο: να το κάνουμε πιο δίκαιο, ανθρώπινο και ειρηνικό. Αλλά επειδή η παγκόσμια ευημερία και ειρήνη είναι ένας (μάλλον) μακρινός στόχος, λέμε να ξεκινήσουμε την επανάσταση από κάτι πιο μικρό. Και εννοούμε τον εαυτό μας!

Δεν είναι μόνο δικές μας σκέψεις αυτές: πολύ πριν από εμάς, τις έχει εκφράσει ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι. Κι επειδή σήμερα η διάθεσή μας είναι βαθιά υπαρξιακή, λέμε να (παρ)ακολουθήσουμε τις ηθικές αναζητήσεις του περίφημου Ρώσου συγγραφέα από την πλατεία του θεάτρου Άνεσις όπου φέτος ανεβαίνει το εμβληματικό έργο του «Έγκλημα και Τιμωρία».

Η υπόθεση ακολουθεί τη συγκλονιστική και περιπετειώδη ιστορία του Ρασκόλνικοφ, ενός φτωχού φοιτητή Νομικής, που έχει παρατήσει την σχολή του και ζει μόνος. Η κοινωνία κι η οικονομική του κατάσταση τον φέρνει αντιμέτωπο με ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα στο οποίο τελικά υποκύπτει. Έτσι, διαπράττει ένα έγκλημα, εκτελώντας την γριά τοκογλύφο που του δανείζει χρήματα. 

Μετά την δολοφονία, ο Ρασκόλνικοφ κατακλύζεται από  έντονα αντιφατικά συναισθήματα και παραπαίει μεταξύ ενοχής και παράνοιας. Κυρίαρχα πρόσωπα στη ζωή του, ο Ραζουμίχιν, συμφοιτητής του, η αδελφή του Ντούνια, η Σόνια, μία ορφανή νεαρή πόρνη που έχει πάρει το ρόλο του προστάτη της οικογένειάς της από τον ανήμπορο και αλκοολικό πατέρα της, ενώ καταδιώκεται από τον δαιμόνιο Πορφύρη Πετρόβιτς, ο οποίος ξέρει από την αρχή ποιος είναι ο ένοχος και σπρώχνει τον πρωταγωνιστή σε τρομερά λάθη ώστε να αποκαλυφθεί. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τον Ρασκόλνικοφ; Κι αν ναι, ποια θα είναι;  

Μπορεί να γνωρίζουμε την απάντηση αλλά δε θα σου την μαρτυρήσουμε... για να σε δούμε εκεί!

Έγκλημα και τιμωρία

Πού: Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 2107488881-2

Σκηνοθεσία: Λεβάν Τσουλάτζε

Παίζουν οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τάσος Ιορδανίδης, Θάλεια Ματίκα, Σοφία Πανάγου, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Διακοσάββας και ο Θοδωρής Κατσαφάδος

Ώρα έναρξης: 19.30 (Τετάρτη & Κυριακή) / 20.00 (Πέμπτη) / 21. 00 (Παρασκευή & Σάββατο)

Τιμές εισιτηρίων: 16€ (Τετάρτη & Πέμπτη) / 19€  (Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή) / 14€ (φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές & άνω των 65 χρόνων ) / 10€ (άνεργοι)

Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου / viva.gr / Public / Παπασωτηρίου / Ianos / Seven Spots / Reload Stores / Media Markt  και τηλεφωνικά στο 11876Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!