Σήμερα κυνηγάμε χίμαιρες - AllYou.gr

Search

Σήμερα κυνηγάμε χίμαιρες

Και ψάχνουμε νέα στεριά, στο Θέατρο Πορεία και σε μια παράσταση αλληλεγγύης.

07 Νοεμβρίου 2015
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Τα παιδιά είναι πάντα τα πιο εύκολα θύματα των πολέμων.  Και σε αυτή την προσφυγική κρίση δεν αποτέλεσαν την εξαίρεση. Αν και εκτιμάται ότι κάθε χρόνο εισέρχονται στην Ελλάδα περίπου 4000 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, φέτος, ο αριθμός ξεπέρασε τα 25.000. Τα παιδιά αυτά πολύ συχνά ταξιδεύουν μόνα τους ή πάλι, χάνουν κάθε επαφή με την οικογένειά τους. 

Σήμερα, λέμε να συνοδεύσουμε αυτά τα παιδιά στην αναζήτησή τους για νέα στεριά. Με ποιον τρόπο; Παρακολουθώντας την «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε μια παράσταση ειδικά αφιερωμένη στην προστασία και την φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και των παιδιών που ταξιδεύουν με έναν από τους δυο γονείς. 

Μάλιστα, τα έσοδα της συγκεκριμένης παράστασης θα διατεθούν στον οργανισμό «Αλληλεγγύη-SolidarityNow», για ένα ειδικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες και τους στηρίζει ώστε να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι της επιβίωσής τους από τα νησιά μας προς την Ειδομένη κι από εκεί στη νέα του πατρίδα.

Μπορεί ο κόσμος μας να είναι σκληρός, αλλά η αλληλεγγύη (σίγουρα) δεν είναι χίμαιρα: η παράσταση ξεκινάει στις 5 ακριβώς κι εμείς θα σε περιμένουμε εκεί!

Η Μεγάλη Χίμαιρα

του Μ. Καραγάτση

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης 

Πρωταγωνιστούν οι: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Μοθωναίος, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Φαναριώτη, Βασιλική Παναγιώτογλου, Μανιώ Τάρλοου, Δημήτρης Τάρλοου

Πού: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

Ώρα έναρξης: 17.00 

Τιμές εισιτηρίων: 20€ (γενικη είσοδος) / 17€   (άνω των 65/ 14€ (φοιτητικό, νεανικό& ανέργων)

Προπώληση: poreiatheatre.com / viva.gr / 11876 / Public / Παπασωτηρίου / Seven Spots/ Ianos / Reload

Πληροφορίες: www.poreiatheatre.comΑκολούθησε το allyou στο Instagram!