Δώσε μας λίγο χώρο! - AllYou.gr

Search

Δώσε μας λίγο χώρο!

Από σήμερα προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια μας, στο Ρομάντσο.

17 Μαρτίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Ποιος είναι ο χώρος μου; Οι διαστάσεις του; Πόσο δικός μου είναι τελικά; Ποιες είναι οι ιδιοκτησίες μου και ποια τα χωρικά όρια μου; Πόσο ρευστά είναι αυτά τα όρια; Πόσο μου ανήκει το σπίτι μου; Μου ανήκουν οι καθημερινές μου διαδρομές; Ποιες είναι οι παράμετροι που διαμορφώνουν το χώρο μου; Ο χρόνος, εγώ, οι άλλοι. Όταν εκλείπουν τα απτά όρια, πόσο ρευστός είναι ο προσωπικός χώρος; Πώς μπορεί η τέχνη σε συνδυασμό με την τεχνολογία να απεικονίσουν τη λεπτή ισορροπία αυτής της ρευστότητας; 

Τα έργα της έκθεσης «δικό μου» επιχειρούν να αποτυπώσουν και να ορίσουν τη σημασία του προσωπικού μας χώρου στην πόλη, μελετώντας τις πτυχές που τον μεταβάλλουν. Προσεγγίζουν τις κοινωνικές και χωρικές διεκδικήσεις, τις συνειδητές και ασυνείδητες κατακτήσεις του ατόμου μέσα στον αστικό ιστό. 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτιστική Διαχείριση» του Παντείου Πανεπιστημίου, η Ραφαέλα Καραγιάννη και η Αναστασία Τερζίδου, συνδιοργανώνουν στο Ρομάντσο μια έκθεση ψηφιακών τεχνών που μελετά τη διάδραση μεταξύ δημιουργού – έργου - κοινού. 

Η έκθεση είναι μικρής κλίμακας και αποτελείται από πρωτότυπα έργα διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν ως κύριο μέσο έκφρασής τους τα ψηφιακά μέσα, γράφουν δημιουργικό κώδικα, δημιουργούν διαδραστικές εγκαταστάσεις και video art προβολές.

Εμείς, θα ψάξουμε να βρούμε το χώρο μας εκεί απόψε, εσύ;

«δικό μου»*

Σύλληψη, επιμέλεια & παραγωγή: Ραφαέλα Καραγιάννη και Αναστασία Τερζίδου

Οπτική ταυτότητα έκθεσης: Γιώργος Καλοφωλιάς

Πού: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Πότε: Από 16-23 Μαρτίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 17.00 - 21.00 / Σαββατοκύριακο: 13.00 – 21.00

Είσοδος: Ελεύθερη

*Η έκθεση βιντεοσκοπείται.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!