Το καταφύγιο του ουρανού... - AllYou.gr

Search

Το καταφύγιο του ουρανού...

... κρύβει κάτι εξαιρετικά πολύτιμο.

25 Μαρτίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Η Μέριλιν Μονρόε στο «Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθές» τραγουδούσε ότι τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας. Κι εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε. Το αντίθετο μάλιστα, μιας και σήμερα λέμε να σε πάμε βόλτα στο Αεροδρόμιο για να θαυμάσουμε από κοντά την έκθεση κοσμήματος «The Sheltering Sky - Στο Καταφύγιο του Ουρανού».

Η έκθεση θα «αφηγείται» ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό ελληνικού πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης, μέσα από τις δημιουργίες 33 Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων και γνωστών οίκων. Παράλληλα, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, μια ταινία μικρού μήκους θα μας ξεναγήσει στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αποκαλύπτοντας το πανόραμα της αρχαίας ελληνικής κοσμηματικής και τους θησαυρούς του ιστορικού, μνημειακού αθηναϊκού κτιρίου, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό και πρωθιέρεια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Κατερίνα Διδασκάλου.

Και κάτι ακόμα: θα έχουμε τη δυνατότητα να... το παίξουμε κριτές και να επιλέξουμε το αγαπημένο μας κόσμημα, μέσω ειδικής ψηφοφορίας που διεξάγεται ηλεκτρονικά, αλλά και μέσω κάλπης στο χώρο της έκθεσης. Στο κόσμημα που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους, θα  απονεμηθεί ο τίτλος «The Jewel Made In Greece» σε τελετή που θα γίνει στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Είσαι έτοιμη να κάνουμε νέους φίλους;  Φύγαμε για αεροδρόμιο!

The Sheltering Sky - Στο Καταφύγιο του Ουρανού

Πού: Αφίξεις, Είσοδος 1, εκθεσιακός χώρος “Τέχνη & Πολιτισμός”, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σπάτα

Συμμετέχοντες σχεδιαστές: Μυρτώ Αναστασοπούλου, Μάριος Βουτσινάς , Ελένη Δασκαλάκη , Μαριλίνα Δεληγιαννοπούλου, Μάγια Ζούλοβιτς, Αλεξάνδρα ‘Ητουνα, Κατερίνα Ιωαννίδη,  Έλενα Καπομπασoπούλου, Μαρία Καπρίλη, Μάρα Καρτάλη, Τίνα Καραγεώργη,  Βούλα Καραμπατζάκη, Πάνος Καρδάσης, Joanna Cave, Απόστολος Κλειτσιώτης, Βάλλυ Κοντίδη, Μαρία Κοντογιωργάκη, Κατερίνα Κουλουμπούρου, Ιλεάννα Μακρή, Σαρίνα Μπέζα, Ντόλυ Μπουκογιάννη, Ελένη Ορφανού, Λάμπρος Παπαγεωργίου & Σεμέλη Ανδρουλιδάκη, Χρυσάνθη  Παπαξένου, Δάφνη Παπαθανασοπούλου, Μichael Pelamidis, Αμαλία Πετσάλη, Μαριλού Προκοπίου, Μαίρη Σαμόλη, Πολίνα Σαπoυνά, Χριστίνα Σούμπλη, Μαργαρίτα Χρυσσάκη, ΗANIOTIS JEWELRY.

Πληροφορίες: www.ajewelmadeingreece.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!