Σήμερα ταξιδεύουμε Ανατολικά της Δύσης - AllYou.gr

Search

Σήμερα ταξιδεύουμε Ανατολικά της Δύσης

Ξεναγός μας θα είναι ο Μιροσλάβ Πένκοφ.

11 Ιουλίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Ένας εγγονός αγοράζει τη σορό του Λένιν στο eBay, για να τη δωρίσει στον κομμουνιστή παππού του. Ένα αποτυχημένο παιδί-θαύμα κλέβει έναν χρυσό σταυρό από μια ορθόδοξη εκκλησία. Ένα αγόρι συναντά την ξαδέρφη του (τον έρωτα της ζωής του) μια φορά κάθε πέντε χρόνια, στο ποτάμι που χωρίζει το χωριό τους σε Ανατολή και Δύση.

Αυτές οι παράξενες, απροσδόκητα συγκινητικές εικόνες του Μιροσλάβ Πένκοφ από την πατρίδα του τη Βουλγαρία συγκροτούν τη γοητευτική συλλογή διηγημάτων που θα διαβάσουμε σήμερα.

Ο λόγος για το «Ανατολικά της Δύσης» που εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αντίποδες. Σε αυτό, ο Πένκοφ γράφει με βαθιά συναίσθηση για ταραγμένες εποχές. Οι χαρακτήρες του θρηνούν τα περασμένα και νοσταλγούν εκείνα που δεν θα υπάρξουν ποτέ. Ακόμη, όμως, και αν αναμετριούνται με το βάρος της ιστορίας, με το χρέος στην οικογένεια, με τον πόνο της ξενιτιάς, τα διηγήματα του «Ανατολικά της Δύσης» διακρίνονται πάντοτε από μια ελαφράδα, που οφείλεται στο βαθύ αίσθημα του χιούμορ και του παραλόγου.

Εμείς θα το διαβάσουμε απόψε κιόλας – περιμένουμε τα σχόλια σου όταν το τελειώσεις!

Ανατολικά της Δύσης

του Μιροσλάβ Πένκοφ (μετάφραση: Άκης Παπαντώνης)

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑντίποδεςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!