Ένα φεστιβάλ, ένας ταχυδρόμος και μια ντίβα - AllYou.gr

Search

Ένα φεστιβάλ, ένας ταχυδρόμος και μια ντίβα

Όλα αυτά θα τα βρούμε απόψε στο δρόμο μας.

13 Ιουλίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά για 4η συνεχόμενη χρονιά, ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της πόλης, μετατρέπονται σε υπαίθρια «θερινά σινεμά».

Όλα αυτά γίνονται φυσικά στο πλαίσιο του 6ου Athens Open Air Film Festival το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τις προβολές του. Οι τελευταίες φέτος πραγματοποιούνται  με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ ενώ  συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.

Απόψε, θα τιμήσουμε το αγαπημένο φεστιβάλ κατεβαίνοντας στο Σινέ Δεξαμενή για να παρακολουθήσουμε μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες των θεατών της δεκαετίας του ’80. Ο λόγος για την «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ.   

Ένας νεαρός ταχυδρόμος έχει εμμονή με μια πασίγνωστη τραγουδίστρια της όπερας, η οποία ποτέ δεν έχει συναινέσει στην εγγραφή των ζωντανών της εμφανίσεων. Ο ταχυδρόμος αφού παρακολουθήσει την γνωστή τραγουδίστρια, θα καταφέρει κρυφά να την μαγνητοφωνήσει, ενώ θα κλέψει και ένα φόρεμα από το καμαρίνι της. Παράλληλα μια άγνωστη γυναίκα θα αφήσει στην τσάντα του ταχυδρόμου, λίγο πριν εκείνη δολοφονηθεί, μια κασέτα, η οποία περιέχει μια μαγνητοφωνημένη μαρτυρία που μπλέκει ένα υψηλόβαθμο μέλος της αστυνομίας σε παράνομες δραστηριότητες.

Η ταινία αποτελεί ένα μαγευτικό συνδυασμό νουάρ και ρομάντζου και αποδίδει με έξοχους κινηματογραφικούς όρους αυτό που μέχρι σήμερα εξακολουθούμε να αποκαλούμε μοντέρνο σινεμά.

Ραντεβού στη Δεξαμενή!

 

 

 

 

Ντίβα*      

Σκηνοθεσία: Ζαν-Ζακ Μπενέξ

Πού: Δεξαμενή, Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι

Ώρα έναρξης: 22.00

Είσοδος: Ελεύθερη

*H ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του 6ου Athens Open Air Film Festival.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!