Σήμερα φτάνουμε μέχρι τη μυθική Σαρκώζα - AllYou.gr

Search

Σήμερα φτάνουμε μέχρι τη μυθική Σαρκώζα

Οδηγός μας θα είναι ο Δημοσθένης Παπαμάρκος.

25 Ιουλίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Εδώ κι ένα χρόνο σου έχουμε πάρει τα αυτιά –ή πιο δόκιμα τα μάτια- για το φαινόμενο «Γκιακ» - ή αλλιώς το ταχύτερα μεταδιδόμενο λογοτεχνικό φαινόμενο του 2015. Αν το διάβασες και διψάς για τη χαρακτηριστική προφορική γραφή του Δημοσθένη Παπαμάρκου ή απλά το έχεις... ρίξει στις  νουβέλες καιτα διηγήματα τώρα που καλοκαίριασε, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Αν, πάλι, δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, πάλι συνέχισε να διαβάζεις. Γιατί; Γιατί η σημερινή μας πρόταση θα σε βάλει στο απολαυστικό και μαγνητικό σύμπαν ενός από τους πλέον ταλαντούχους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς.

Σήμερα, λοιπόν, διαβάζουμε την «ΜεταΠοίηση», την πρώτη συλλογή διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου. Τι θα βρούμε στις σελίδες της; Δώδεκα διηγήματα για την αδελφική αγάπη και την εκδίκηση, την ανία και την τρέλα, το παράδοξο της ταυτότητας και τη μοναχική πορεία προς το θάνατο. Αναμειγνύοντας το φανταστικό με το ρεαλισμό και το ανοίκειο με το καθημερινό, οι ιστορίες αυτές μιλούν για την αγωνιώδη αναμέτρηση με το χρόνο και την πραγματικότητα, αλλά και για τη δημιουργική μεταποίησή τους. Οι ήρωες της ΜεταΠοίησης, χωρίς να ζητούν κατανόηση ή συγχώρηση, αφηγούνται σε πρώτο ενικό, αιφνιδιάζοντας τον αναγνώστη με την παραδοξότητα, την αμεσότητα και τη βίαιη τρυφερότητά τους.

Για την ιστορία, η συλλογή ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 2012. Εμείς τη διαβάσαμε ήδη και περιμένουμε να το διαβάσεις κι εσύ για να σου αποκαλύψουμε τα αγαπημένα μας διηγήματα!

ΜεταΠοίηση

του Δημοσθένη Παπαμάρκου

Εκδόσεις ΚέδροςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!