Οι καιροί είναι σκοτεινοί - AllYou.gr

Search

Οι καιροί είναι σκοτεινοί

Απόψε παρακολουθούμε Milo Rau.

26 Ιουλίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Τι συμβαίνει στους ανθρώπους όταν γκρεμίζονται οι πεποιθήσεις τους και όσα θεωρούν δεδομένα; Σε τι θεμέλια έχει χτιστεί η σημερινή Ευρώπη; Τι αλλαγές συντελούνται από την πτώση του Τρίτου Ράιχ το 1945 ως την πολιορκία του Σαράγιεβο το 1995; Όλα τα παραπάνω θα τα εξερευνήσουμε απόψε, παρακολουθώντας το «The Dark Ages» του Milo Rau.

Τέσσερις  ηθοποιοί, από τη Βοσνία, τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, αφηγούνται επί σκηνής και μπροστά σε μια κάμερα τις ιστορίες τους, με τα πρόσωπά τους να προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη. 

Ο Vedrana Seksan, ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο της Βοσνίας, περιγράφει πώς επέζησε από τους βομβαρδισμούς στο Σαράγιεβο, αλλά και τη μεταπολεμική περίοδο. Ο Βόσνιος Sudbin Musić, επιβίωσε από τη σφαγή και είναι πλέον ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόσφατα ανακάλυψε τη σωρό του πατέρα του σε έναν ομαδικό τάφο. Ο Manfred Zapatka από το Munich Residence Theatre αφηγείται τις αναμνήσεις του από τη μεταπολεμική περίοδο στη Γερμανία, με τον αναγκαστικό κατ’ οίκον περιορισμό του πατέρα του, όταν επέστρεψε από την αιχμαλωσία. Και η διάσημη κουκλοπαίκτρια Valery Tscheplanova περιγράφει τη μετανάστευσή της από το σοβιετικό Καζάν στη Γερμανία.

Οι συγκλονιστικές βιογραφίες τους εμπλέκονται με ιστορικά γεγονότα και ερωτήματα, καθώς οι ίδιοι μιλάνε για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, τη φυγή και το νέο τους ξεκίνημα.

Μέσα από το «The Dark Ages», που αποτελεί το δεύτερο μέρος της ευρωπαϊκής τριλογίας του για τον πόλεμο, η οποία ξεκίνησε με το «The Civil Wars» (2014), ο Ράου ερευνά την πρόσφατη ιστορία των πολέμων στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, εστιάζοντας στις προσωπικές αφηγήσεις των ανθρώπων που βίωσαν τα γεγονότα.

Μην το χάσεις!

The Dark Ages

Σύλληψη-Κείμενο-Σκηνοθεσία: Milo Rau

Ερμηνεία: Sudbin Musić, Vedrana Seksan, Valery Tscheplanowa, Manfred Zapatka

Πού: Εθνικό Θέατρο REX/Σκηνή Κοτοπούλη, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: Από 10€

Πληροφορίες: www.greekfestival.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!