Λήθη και Λίνκολν - AllYou.gr

Search

Λήθη και Λίνκολν

Διάβάζουμε το βιβλίο του George Saunders που τιμήθηκε με το The Man Booker Prize.

19 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Το The Man Booker Prize, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της αγγλόφωνης λογοτεχνίας, έφτασε φέτος στα χέρια του Αμερικανού συγγραφέα George Saunders για το μυθιστόρημά του Λήθη και Λίνκολν (Lincoln in the Bardo). Δεν το έχουμε διαβάσει, και θα το ξεκινήσουμε σήμερα μιας και πριν λίγες κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη!

Το Λήθη και Λίνκολν αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα του διεθνούς καθιερωμένου διηγηματογράφου, και εξιστορεί την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στο κοιμητήριο όπου κηδεύτηκε ο εντεκάχρονος γιος του, Γουίλι. Εκείνο το βράδυ, ο Αβραάμ Λίνκολν φθάνει μόνος στο νεκροταφείο, θέλοντας να περάσει χρόνο με το άψυχο σώμα του γιου του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαντάσματα αυτών που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή και αυτών που έχουν πεθάνει, από καιρό, συνυπάρχουν· μια μνημειώδης μάχη πραγματοποιείται για την ψυχή του μικρού Γουίλι.

Με έναυσμα αυτό το ιστορικό γεγονός, o George Saunders, αφηγείται μια αξέχαστη καλειδοσκοπική ιστορία για την οικογενειακή αγάπη, την απώλεια, αλλά και τις δυνάμεις του καλού και του κακού.

*κεντρική φωτογραφία Instagram/ikarosbooksΑκολούθησε το allyou στο Instagram!