Το Τετράγωνο - AllYou.gr

Search

Το Τετράγωνο

Η ταινία που πήρε φέτος τον Χρυσό Φοίνικα, βγαίνει σήμερα στους κινηματογράφους.

07 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Η ταινία που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών, ξεκινά να προβάλλεται σήμερα στους κινηματογράφους από τη Feelgood, και εμείς βγάλαμε εισιτήρια!

Στο επίκεντρό της, είναι ο Christian, ένας ευφυής, ωραίος και καταξιωμένος επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Η επόμενη έκθεση που επιμελείται έχει τίτλο The Square και είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπο. Αλλά καμιά φορά είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη. Ο ίδιος ο Christian αντιδρά αλλόκοτα στην κλοπή του κινητού του και μπλέκεται σε ντροπιαστικές καταστάσεις. Σε παράλληλη δράση, η ομάδα δημοσίων σχέσεων του μουσείου έχει δημιουργήσει μια αναπάντεχη καμπάνια για το The Square. Η ανταπόκριση είναι υπερβολική και ο Christian, αλλά και το ίδιο το μουσείο, οδηγούνται σε υπαρξιακή κρίση.

«Πλούσια και απόλυτα σύγχρονη ιστορία για τη δικτατορία της πολιτικής ορθότητας», χαρακτήρισε την ταινία ο Pedro Almodovar, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Καννών. «Σκοπός του είναι να μας πέσει το σαγόνι στο πάτωμα. Και τα καταφέρνει» έγραψε ο theguardian. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια ταινία που δε θα ξεχάσεις αν δεις. Ο Ruben Östlund, με έξυπνο θράσος και μεθοδικότητα, θέτει στον θεατή ερωτήματα για την ευθύνη απέναντι στους άλλους, τις ηθικές αξίες, την κοινωνική ανισότητα, τη δυσπιστία...Ακολούθησε το allyou στο Instagram!