Σήμερα θα δούμε το «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο Εθνικό Θέατρο - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα δούμε το «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο Εθνικό Θέατρο

Σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

14 Μαρτίου 2015
Συντάκτης : Γεωργία Κοντού

Με αφετηρία το ψήσιμο ενός κέικ για την υποδοχή της κόρης του διαχειριστή από το εξωτερικό, ξεσπάει ένας «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των ενοίκων όταν πληροφορούνται ότι κάποιος από αυτούς πετάει τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας. Η διαδικασία για την ανακάλυψη του «ενόχου» θα οδηγήσει τους γείτονες σε βίαιες αντιδράσεις, αλλά και σε ενδιαφέρουσες εκμυστηρεύσεις ανάμεσα στους «υπόπτους», μεταξύ των οποίων είναι και ένας μετανάστης.

Η μηδενική ανοχή απέναντι στον ξένο αποκαλύπτει τις αγκυλώσεις μεγάλης μερίδας της κοινωνίας και προκαλεί αναπόφευκτα τη σύγκρουση των ηρώων. Είναι, τελικά, δυνατόν να συνυπάρξουν όλοι μαζί αρμονικά και να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις; Το έργο «Κέικ» του διακεκριμένου σε Ελλάδα και εξωτερικό Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη ξαναπαίζεται αυτή την περίοδο στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Μίνα Αδαμάκη, Μάξιμο Μουμούρη και Λαέρτη Μαλκότση. Θα το δούμε για τους καλούς συντελεστές του αλλά και το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα του.

Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210 5288170-171, 210 7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετ. 18.00 & 21.00, Πέ., Παρ. 21.00, Σάβ. 18.00 & 21.00, Κυρ. 19.00.

Photo: Βασίλης ΜακρήςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!