Βραδιά ντοκιμαντέρ - AllYou.gr

Search

Βραδιά ντοκιμαντέρ

Τα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ολοκληρώνουν σήμερα (30/07) τον κύκλο προβολών τους με δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Φυλακτού. Είσοδος ελεύθερη.

30 Ιουλίου 2014
Συντάκτης : Γεωργία Κοντού

Σε ποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεσαι την ώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο; Αν σε ενδιαφέρει να παρακολουθήσεις απόψε δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο, έλεγξε αν υπάρχει κοντά σου κάποιο από τα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ): το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο, το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, ή το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημοτσάνα. 

Όλα τα μουσεία του δικτύου ΠΙΟΠ κλείνουν σήμερα τον κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών του φετινού καλοκαιριού με την προβολή δύο έργων. Πρόκειται για το «Cafe Finovo» (2013–53’) και το «The Archelon Bubble» (2008-30’), και τα δύο σε σκηνοθεσία Λευτέρη Φυλακτού και με τιμητικές διακρίσεις σε ελληνικά φεστιβάλ.Το «Cafe Finovo» σου συστήνει ένα βερολινέζικο νεκροταφείο, διάσημο για την ταφή εξεχουσών προσωπικοτήτων, που "ζωντανεύει" με λογοτεχνικά πρωινά, συναυλίες, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και, φυσικά, τα λαχταριστά γλυκά του ομώνυμου καφέ του! Το «The Archelon Bubble» παρουσιάζει τις προσπάθειες των εθελοντών που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στις κατασκηνώσεις του συλλόγου Αρχέλων, να προστατέψουν τους πληθυσμούς τη θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα. 

Περισσότερα: www.piop.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!