Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 σημάδια ότι είσαι εσωστρεφής

Μήπως είσαι κλειστή και δεν το παραδέχεσαι στον εαυτό σου; 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι είσαι εσωστρεφής. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές συχνά η χροιά σε ένα τέτοιο χαρακτηρισμό είναι μάλλον αρνητική και "δείχνει" ανθρώπους που δεν συμπαθούν άλλους ανθρώπους. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει. Οι εσωστρεφείς μπορεί να είναι θερμοί άνθρωποι, να ενδιαφέρονται για τους άλλους και να είναι και δυναμικοί - απλά με τον δικό τους τρόπο. 

Προσπάθησε να αποβάλεις, λοιπόν, από το μυαλό σου ότι είναι κακό να είσαι εσωστρεφής και διάβασε τα σημάδια που μαρτυράνε ότι όντως είσαι.

1. Απολαμβάνεις να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου

Έχεις ελεύθερο χρόνο; Προτιμάς να τον περνάς διαβάζοντας ή παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.  Αυτή η ηρεμία είναι σημαντική για σένα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν απολαμβάνεις πολλές φορές και το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε κόσμο.

2. Σκέφτεσαι καλύτερα όταν είσαι μόνη

Δεν σε ενοχλούν οι συναντήσεις ή οι συζητήσεις, αλλά όταν θέλεις να σκεφτείς για μια δημιουργική λύση, θες λίγο χρόνο να δουλέψεις με τον εαυτό σου. 

3. Σηκώνεις τελευταία το χέρι

Θυμήσου τότε στην τάξη στο σχολείο. Ο καθηγητής ρωτούσε κάτι και από κάτω οι μαθητές σήκωναν χέρια. Μήπως ήσουν οι τελευταία που έκανε αυτή την κίνηση;

4. Σου ζητάνε την άποψη σου

Οι εσωστρεφείς δεν συνηθίζουν να μπαίνουν από μόνοι τους σε κουβέντες, είτε αυτές γίνονται στην παρέα, είτε στην οικογένεια είτε οπουδήποτε αλλού. Έτσι, συχνά δεν εκφράζουν την άποψη τους και είναι πολύ πιθανό να ακούνε την ερώτηση "εσύ τι λες;".

5. Συχνά φοράς ακουστικά σε δημόσιους χώρους

Είναι πιο πιθανό να φοράς ακουστικά στο μετρό ή το δρόμο, αν είσαι εσωστρεφής. Με αυτό τον τρόπο κλείνεσαι στον εαυτό σου και δεν αφήνεις παραθυράκια επικοινωνίας με τους γύρω σου. 

6. Δε μοιράζεσαι τους προβληματισμούς σου με αγνώστους

Αν ξύπνησες στραβά μια μέρα, θεωρείς ότι είναι κάτι που δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός από εσένα και τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους. Επομένως, είναι απίθανο να πιάσεις κουβέντα για τα άσχημα που σου συμβαίνουν με τον τυχαίο επιβάτη στο λεωφορείο. 

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου