Μπορεί το ποτό να βοηθήσει όσους έχουν κατάθλιψη; - AllYou.gr

Search

Μπορεί το ποτό να βοηθήσει όσους έχουν κατάθλιψη;

Νέα ερευνητικά στοιχεία για το πως επιδρά το αλκοόλ στον εγκέφαλο.

03 Οκτωβρίου 2016

Με το ερώτημα αν μερικά ποτά μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη να νιώσουν καλύτερα, ξεκινάει ένα ενδιαφέρον άρθρο στο Science Daily. Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του, η απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση είναι καταφατική, "τουλάχιστον από πλευρά βιοχημείας" όπως προσθέτει.

Το "ναι" στηρίζεται σε μια πρόσφατη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature Communications και διαπίστωσε ότι το αλκοόλ προκαλεί τις ίδιες νευρικές και μυϊκές αλλαγές όπως ακριβώς τα φάρμακα που έχουν αποδειχτεί ότι δρουν δραστικά ως αντικαταθλιπτικά.

Οι ειδικοί διαπιστώνοντας ότι πολλοί ασθενείς με κατάθλιψη κατέφευγαν στο αλκοόλ, είχαν κάνει σχετικές υποθέσεις, όμως τώρα υπάρχουν αποδείξεις. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι κάθε ασθενής μπορεί μόνος του να προβει σε θεραπεία με αλκοόλ. "Υπάρχει σαφώς κίνδυνος στην αυτοθεραπεία με το αλκοόλ" σημειώνει ο επικεφαλής ερευνητής Kimberly Raab - Graham. "Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή από το να είναι βοηθητικό το αλκοόλ και βλαβερό και σε ορισμένα σημεία κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενης αυτοθεραπείας εξελίσσεται σε εξάρτηση" πρόσθεσε.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!