Το Facebook μπορεί να σε κάνει να ζήσεις περισσότερο - AllYou.gr

Search

Το Facebook μπορεί να σε κάνει να ζήσεις περισσότερο

Μια νέα έρευνα συνδέει τη μακροζωία με το γνωστό κοινωνικό δίκτυο. 

03 Νοεμβρίου 2016

Το Facebook είναι κάτι παραπάνω από μέρος της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου, οπότε είναι πάρα πολύ λογικό να έχει υποστεί άπειρα... πειράματα.  Πολλά το δαιμονοποιούν, άλλα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και άλλα το... αποθεώνουν. Για αυτά τα τελευταία θα σου γράψουμε σήμερα και συγκεκριμένα για μια νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και συνδέει το Facebook με τη μακροζωία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences. Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι ο μέσος χρήστης του Fcebook έχει 12% περισσότερες πιθανότητες να ζήσει παραπάνω από κάποιον που δεν είναι μέλος σε αυτό. Οι ερευνητές βέβαια τονίζουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με καθαυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως πχ οικονομικοί λόγοι.

Σε ό,τι αφορά τώρα τους χρήστες του Facebook, διαπιστώθηκε ότι όσοι έχουν περισσότερα tag σε φωτογραφίες και ανεβάζουν και οι ίδιο στιγμιότυπα, έχουν την τάση να ζουν περισσότερο. Αντίθετα, όσοι χρησιμοποιούν το Facebook σε υπερβολικό βαθμό και εστιάζουν σε αλληλεπιδράσεις παρά σε φωτογραφίες, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν νωρίτερα.

Εν ολίγοις, η έρευνα δείχνει ότι το να χρησιμοποιείς το Facebook συμπληρωματικά με τις προσωπικές σου σχέσεις στην πραγματική ζωή, κάνει καλό. Βγάζει κάποιο νόημα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!