Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Mόλις χώρισες; 5 τρόποι να τον βγάλεις από το μυαλό σου

Δεν είναι εύκολη φάση. Βοήθησε τον εαυτό σου.



Τίτλοι τέλους. Όβερ. Πάει κι αυτός. Χωρίσαμε.

Μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιείς τις τελευταίες μέρες, μιλώντας στους γύρω σου σχετικά με τη σχέση που ήξεραν ότι είχες. Ανήκεις πια στους singles. Και όσο και να προσπαθείς, δε μπορείς να το απολαύσεις. Τον θες και τον σκέφτεσαι ακόμα. Και αναρωτιέσαι γιατί... και οι μέρες περνούν. 

Φάση είναι, θα περάσει. Απλά, αν ψάχνεις τρόπο να κυλήσει πιο εύκολα, μπορείς να κάνεις κάτι από τα παρακάτω. 

#1. Φαντάσου 
Σκαρφίσου ένα σενάριο, στο οποίο δεν πρωταγωνίστησες ποτέ μαζί του. Ο πιο απλός τρόπος είναι να φανταστείς ότι καθόσαστε και συζητάτε. Πες όλα όσα εύχεσαι να του είχες πει, αν τον έβλεπες τώρα. 

#2. Ξεθύμανε
Θες να διοχευτεύσεις κάπου τον θυμό σου, και το μαξιλάρι μπορεί να σε βοηθήσει. Ή πήγαινε σε ένα δωμάτιο μόνη σου ή κάπου που δε σε ακούνε τελοσπάντων, και ούρλιαξε. 

#3. Γράψ' του
Ξεκίνα να του γράφεις ένα γράμμα. Πες όλα όσα νιώθεις, όσα σκέφτεσαι. Και μετά βαλ' το στο συρτάρι. Μη το στείλεις. Το νόημα είναι απλά να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου. 

#4. Κάνε διαλογισμό
Ο διαλογισμός μορεί πανεύκολα να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου και να ηρεμήσεις. Όταν δε μπορείς να ξεκολλήσεις και σκέφτεσαι ότι θες εκείνον, προσπάθησε να φανταστείς τον εαυτό σου με κάποιον άλλον, σε ένα όμορφο μέρος. Όπως κάπου εξωτικά. 

#5. Συντονίσου στο ΤΩΡΑ
Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στο τώρα και να μην αναρωτιέσαι συνέχεια αν αυτό που σκέφτεσαι και νιώθεις είνια φυσιολογικό. Απλές δραστηριότητες, όπως περπάτημα, μουσική και χρόνος με φίλους, μπορούν να σε βοηθήσουν. 

 

*Με πληροφορίες από My Domaine

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός