Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 ιδέες για να ζήσεις φέτος το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου

Άνοιξε το μυαλό σου, την καρδιά σου και τους ορίζοντές σου: πες «ναι» σε νέες εμπειρίες που θα σε φέρουν σε επαφή με έναν καινούριο κόσμο, γεμάτο θαύματα.


Γωγώ Καρκάνη

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ελευθερίας. Η εποχή που πετάς από πάνω σου όλα όσα σε βαραίνουν –φόβους, αμφιβολίες, ανησυχίες, δισταγμούς, δεσμεύσεις– και που αφήνεσαι σε ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ακόμα και αν αυτό το ταξίδι συμβαίνει μόνο στο μυαλό σου.  

Είναι η εποχή για να ενδώσεις σε εμπειρίες που θα σε κάνουν να επαναπροσδιορίσεις τα όριά σου και να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια. Ή καλύτερα να ανακαλύψεις έναν καινούριο κόσμο, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αυτές είναι λοιπόν μερικές μόνο από τις εμπειρίες που αξίζει να τολμήσεις φέτος το καλοκαίρι, για να το κάνεις το καλύτερο της ζωής σου. Το καλύτερο, μέχρι να έρθει το επόμενο καλοκαίρι.

1. Ταξίδεψε σε ένα μέρος που δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ. Ακόμα και αν δεν είναι μια μακρινή χώρα, αλλά μια γειτονιά στο κέντρο της πόλης. Απλά κλείσε τα μάτια και ακούμπησε το δάχτυλό σου σε ένα σημείο του χάρτη – της Αθήνας, της Ελλάδας ή της υδρογείου, ανάλογα με το budget σου.

2. Δοκίμασε μια διαφορετική κουζίνα. Ακόμα και αν δεν είναι της Κίνας, αλλά της Σαμοθράκης ή της Κέρκυρας.

3. Τόλμησε ένα extreme σπορ. Ή ανακάλυψε τη χαρά της κίνησης ξεκινώντας μια οποιαδήποτε μορφή άσκησης, αν μέχρι τώρα δεν ήσουν αθλητικός τύπος.

4. Κάνε παρέα με ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν θεωρούσες ότι είναι «ο τύπος σου». Διαφορετικής ηλικίας, διαφορετικής εθνικότητας ή διαφορετικού στυλ μουσικής.

5. Άκουσε εσύ ένα διαφορετικό στυλ μουσικής. Όχι στο YouTube, αλλά σε μια συναυλία ή σε ένα πάρτι, για να πιάσεις καλύτερα τον παλμό του.

6. Άρχισε ένα καινούριο χόμπι, χωρίς να κολλάς σε στερεότυπα περί φύλων. Μπορεί να είσαι κορίτσι και να σου αρέσει το crossfit ή αγόρι και να θέλεις να δοκιμάσεις aerial yoga.

7. Διάβασε ένα βιβλίο που δεν θα έβαζες ποτέ στη λίστα των επιθυμιών σου. 

8. Κάνε κοπάνα. Από το διάβασμα, το γραφείο ή οτιδήποτε άλλο ορίζει τη ρουτίνα σου. Έστω για μία μέρα. Πήγαινε στην παραλία, στο βουνό ή όπου αλλού σε βγάλει ο δρόμος. Χωρίς πρόγραμμα.

9. Δοκίμασε άλλο στυλ στο ντύσιμο. Ρίξ’ το στην τρέλα: φόρεσε ένα χαβανέζικο πουκάμισο ή ένα εκκεντρικό καπέλο. Σε ένα καλοκαίρι ελευθερίας, μπορείς να το στηρίξεις.

10. Ερωτεύσου. Ρίξε τις άμυνες που έχεις χτίσει πάνω σε χωρισμούς και απορρίψεις. Ακόμα και αν ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης, αυτό είναι που τον κάνει τόσο ξεχωριστό.

Για ελευθερία και στην κινητή τηλεφωνία, ανακάλυψε τις προτάσεις της καρτοκινητής CU της Vodafone. Παρακολούθησε το spot της νέας της καμπάνιας «Open» και ακολούθησε τους ήρωές της σε μια σουρεαλιστική νύχτα:

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης