Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

LOVE TIPS

Οι αφροδισιακές τροφές ανεβάζουν τη λίμπιντο

Αλήθεια ή τσάμπα πήρα τα οστρακοειδή;



Κανείς δεν θα αμφισβητήσει ποτέ ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Τώρα, πώς το ερμηνεύει ο καθένας, αυτό είναι σίγουρα ενδιαφέρον να το μάθουμε. 

Δηλαδή, τι; Εάν του μαγειρεύεις ωραία θα τον κρατήσεις κοντά σου για πάντα; Ή μήπως καλύτερα να αρχίσουν περισσότεροι άντρες να μαγειρεύουν αντί να παρακολουθούν μόνο Masterchef; 

Και από την άλλη, όταν κατεβάζεις δύο δύο τα πιτόγυρα, έχεις καμιά όρεξη μετά για αγκαλίτσες και φιλάκια;

Τι γίνεται όμως όταν προετοιμάζεις βραδιά-έκπληξη ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου; Να ποντάρεις στις αφροδισιακές τροφές ή δεν αξίζει τον κόπο;

Οι ειδικοί λένε ότι ισχύει, καθώς οι τροφές που είναι πλούσιες σε αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες, βελτιώνουν τη δράση των νευροδιαβιβαστών και έτσι μεταφέρονται ευκολότερα τα ερωτικά μηνύματα στον εγκέφαλο.

Πρέπει όμως να ξοδέψουμε έναν μισθό για να δημιουργήσουμε ένα ερωτικό δείπνο; Όχι απαραίτητα! Δεν είναι μόνο τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή που κάνουν δουλίτσα με τη λίμπιντο αλλά και: 

- Οι ξηροί καρποί: Χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες, τον ψευδάργυρο και τις φυτικές ίνες τους βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. 

- Το κόκκινο κρασί και η σαμπάνια: Επίσης εδώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες  παίζουν τον πρώτιστο ρόλο- αρκεί να μην το παρακάνετε με την ποσότητα και η κατάσταση καταλήξει άκρως αντιερωτική.

- Το μέλι: Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και την καλή κατάσταση του οργανισμού, και δίνει ενέργεια.

- Τα φρούτα: Αυξάνουν την παραγωγή ορμονών, διατηρούν την σωστή κυκλοφορία του αίματος, καθαρίζουν τα αγγεία του κεντρικού συστήματος και συμβάλλουν στη δημιουργία νευροδιαβιβαστών.

- Οι πικάντικες τροφές (μουστάρδα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, πιπέρι, τσίλι, κάρι): Αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος και οδηγούν σε υπεραιμία. 

- Και φυσικά, η σοκολάτα: Με τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία της, χαρίζει στον οργανισμό την ανανδαμίδη, ένα ενδογενές λιπίδιο του εγκεφάλου, που αλλάζει την ψυχική διάθεση. Επιπλέον, η τρυπτοφάνη της μεταβολίζεται σε βιταμίνη Β3 (νιασίνη) και σε σεροτονίνη- ξέρεις, την ορμόνη της ευτυχίας.

 Εγώ πάντως προτείνω αντί να φάτε να φαγωθείτε μεταξύ σας- με την πολύ καλή έννοια, αν με καταλαβαίνεις.  

Διαβάστε επίσης

LOVE TIPS

(Σ)έξι ιδέες για να πει τον Βαλεντίνο, Ντίνο

Κάνε αυτή τη βραδιά να αξίζει

LOVE TIPS

14/2: Παγκόσμια Ημέρα Κατάθλιψης

Όταν από το πολύ happy, θες επειγόντως χάπι

LOVE TIPS

6 λόγοι που δεν θέλω να τιμήσω τον Άγιο Βαλεντίνο 

Όχι άλλα αρκουδάκια για μένα

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024