Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δείξε μου τον άντρα σου να σου πω αν θες γιατρό

Η επιλογή συντρόφου επηρεάζει (και) την υγεία σου.



Μια όμορφη, ισορροπημένη σχέση μόνο καλό μπορεί να κάνει στην συναισθηματική σου υγεία. Το φανταζόσουν όμως ότι ασκεί επιρροή και στην παθολογία σου; Κι όμως, η επιλογή του σωστού συντρόφου σχετίζεται με την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος!

Στο πλαίσιο μιας έρευνας, οι μελετητές πήραν δείγμα αίματος από 70 υγιή παντρεμένα ζευγάρια και κατόπιν μελέτησαν τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού τους για 6 μήνες.  Κατέληξαν στο ότι είχαν 50% μικρότερη αλλαγή των κυττάρων τους σε σύγκριση με δύο τυχαίους ξένους.

Η έρευνα αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι δύο άνθρωποι που είναι μαζί για πολύ καιρό τείνουν να υιοθετούν τις ίδιες συνήθειες. Τρώνε ίδιας ποιότητας φαγητά, αγαπούν ή όχι την άσκηση, περπατάνε ή μένουν κολλημένοι στον καναπέ, ζουν στο ίδιο περιβάλλον, με αποτέλεσμα τα επίπεδα της υγείας τους να κυμαίνονται παράλληλα.

Για αυτό, έχεις έναν ακόμα λόγο να επιλέξεις να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που σου κάνει καλό, ακόμα και στην υγεία σου!

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.