Κι όμως: Η εξωτερική εμφάνιση δεν εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση - AllYou.gr

Search

Κι όμως: Η εξωτερική εμφάνιση δεν εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση

Μία έρευνα ανατρέπει όσα ξέραμε.

> ΕΓΩ ::
24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι όμορφοι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι όμορφες γυναίκες έχουν πολλά προνόμια στην σύγχρονη κοινωνία, κυρίως χάρη στο λεγόμενο "halo effect" που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ένας γοητευτικός άνθρωπος είναι πιο έξυπνος, πιο ικανός και πιο τρυφερός από όσο είναι στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με έρευνες, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και στον επαγγελματικό στίβο.

Μπορεί οι λιγότερο όμορφοι άνθρωποι να αμείβονται, σύμφωνα με τις στατιστικές έρευνες του εξωτερικού, 12% λιγότερο από τους πιο γοητευτικούς συναδέλφους τους, όμως οι πολύ όμορφοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν καν να βρουν δουλειά!

«Η ομορφιά μπορεί να σε εμποδίσει να έχεις επαγγελματικές ευκαιρίες, μια προαγωγή ή ένα καλό project» λέει η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Columbia, Heidi Grant. Αυτό συμβαίνει γιατί -πολλές φορές- οι όμορφοι άνθρωποι δημιουργούν ανασφάλειες μέσα στον εργασιακό χώρο. 

Στο ίδιο συμπέρασμα έφτασε και η επικεφαλής μιας γερμανικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2011. Κατά τη διάρκεια του πειράματος που έκανε, 223 γυναίκες και 162 άντρες βαθμολόγησαν βιογραφικά που συνοδεύονταν από φωτογραφίες για μια θέση σε ένα πολιτικό περιοδικό. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έδωσαν στους όμορφους ανθρώπους του άλλου φύλου πιο υψηλές βαθμολογίες, αλλά στους ωραίους του ίδιο φύλου τις πιο χαμηλές βαθμολογίες.

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι όμορφες γυναίκες δεν έχουν πολλές πιθανότητες να προσληφθούν από μια γυναίκα, αλλά έχουν καλύτερη τύχη όταν αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είναι άντρας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!