Skip to main content

SINGLES

Κι όμως: Η εξωτερική εμφάνιση δεν εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση

Μία έρευνα ανατρέπει όσα ξέραμε.



Οι όμορφοι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι όμορφες γυναίκες έχουν πολλά προνόμια στην σύγχρονη κοινωνία, κυρίως χάρη στο λεγόμενο "halo effect" που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ένας γοητευτικός άνθρωπος είναι πιο έξυπνος, πιο ικανός και πιο τρυφερός από όσο είναι στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με έρευνες, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και στον επαγγελματικό στίβο.

Μπορεί οι λιγότερο όμορφοι άνθρωποι να αμείβονται, σύμφωνα με τις στατιστικές έρευνες του εξωτερικού, 12% λιγότερο από τους πιο γοητευτικούς συναδέλφους τους, όμως οι πολύ όμορφοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν καν να βρουν δουλειά!

«Η ομορφιά μπορεί να σε εμποδίσει να έχεις επαγγελματικές ευκαιρίες, μια προαγωγή ή ένα καλό project» λέει η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Columbia, Heidi Grant. Αυτό συμβαίνει γιατί -πολλές φορές- οι όμορφοι άνθρωποι δημιουργούν ανασφάλειες μέσα στον εργασιακό χώρο. 

Στο ίδιο συμπέρασμα έφτασε και η επικεφαλής μιας γερμανικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2011. Κατά τη διάρκεια του πειράματος που έκανε, 223 γυναίκες και 162 άντρες βαθμολόγησαν βιογραφικά που συνοδεύονταν από φωτογραφίες για μια θέση σε ένα πολιτικό περιοδικό. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έδωσαν στους όμορφους ανθρώπους του άλλου φύλου πιο υψηλές βαθμολογίες, αλλά στους ωραίους του ίδιο φύλου τις πιο χαμηλές βαθμολογίες.

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι όμορφες γυναίκες δεν έχουν πολλές πιθανότητες να προσληφθούν από μια γυναίκα, αλλά έχουν καλύτερη τύχη όταν αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είναι άντρας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός