5 λόγοι για τους οποίους είσαι αναβλητική - AllYou.gr

Search

5 λόγοι για τους οποίους είσαι αναβλητική

Άλλαξε το ΤΩΡΑ!

> ΕΓΩ ::
25 Σεπτεμβρίου 2015

Σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις το 1/5 των ενηλίκων τείνει να αναβάλει σε καθημερινή βάση τις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυξημένο άγχος, μειωμένες επιδόσεις στα επαγγελματικά του, τύψεις και αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική και σωματική του υγεία. Η αναβλητικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια αυτοαναιρούμενη συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται από βραχυπρόθεσμα οφέλη αλλά και μακροπρόθεσμα προβλήματα.  

Γιατί, όμως, πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να αναβάλουμε για αύριο όσο μπορούμε να κάνουμε σήμερα; Σύμφωνα με τους ειδικούς οι βασικοί λόγοι που οδηγούν ένα άτομο σε αυτή την επιλογή είναι οι εξής:

1. Χαμηλή αυτοεκτίμηση. Οι άνθρωποι που δεν έχουν καλή σχέση με τον εαυτό τους, τείνουν να αισθάνονται περισσότερο άγχος κάθε φορά που έχουν μια υποχρέωση ή πρέπει να ολοκληρώσουν μια εργασία, με αποτέλεσμα να αναβάλουν τις υποχρεώσεις τους.

2. Λάθος πρότυπα. Πρόσωπα τα οποία θεωρείς σημαντικά στη ζωή σου σε έμαθαν να είσαι αναβλητική. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις από τα λάθη σου και να προσπαθήσεις να έχεις κοντά σου περισσότερα άτομα που θα έχουν θετική επίδραση στην καθημερινότητα σου.

3. Φόβος αποτυχίας. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να αναβάλουν τις υποχρεώσεις τους γιατί φοβούνται ότι δεν θα είναι αποτελεσματικοί. Η αλήθεια όμως παραμένει μία: αν δεν προσπαθήσεις, δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα.

4. Έλλειψη χρόνου. Οι περισσότεροι αναβάλουμε κάτι επειδή πιστεύουμε ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο. Καλό, όμως, είναι να προγραμματίζεις τις υποχρεώσεις σου έτσι ώστε να προλάβεις να κάνεις όλα όσα πρέπει.

5. Τελειομανία. Περιμένεις μονίμως την κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθείς με μια υποχρέωση. Κι όμως, πολλές φορές δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή και δεν χρειάζεται να γίνονται όλα στην εντέλεια. 

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!