Skip to main content

SINGLES

5 συνήθειες που σαμποτάρουν τον ύπνο σου

Χρήσιμες συμβουλές για γαλήνια όνειρα...



Σαν τον καλό βραδινό ύπνο δεν έχει. Κι όμως, πολύ συχνά εμείς οι ίδιοι ακολουθούμε μερικές απλές καθημερινές συνήθειες, οι οποίες σαμποτάρουν την ξεκούραση και την ηρεμία μας. Να, 5 από αυτές...

1. (Νοt so) Sweet Dreams: Σύμφωνα με έρευνες, η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες πριν τον ύπνο μειώνουν τα επίπεδα της γκρελίνης, που εξασφαλίζει ένα ποιοτικό ύπνο. Οπότε κάθε φορά που τρως ένα γλυκό πριν πέσεις στο κρεβάτι, ουσιαστικά σαμποτάρεις την χαλάρωση σου.

2. Με τον υπολογιστή ανοιχτό: Μια συνήθεια που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς καλά είναι το σερφάρισμα στο ίντερνετ, αφού έχεις πέσει στο κρεβάτι. Οι έρευνες έχουν πλέονδείξει ότι το φως του υπολογιστή μπορεί να "ξυπνήσει" τον εγκέφαλό σου, ενώ το φως από το κινητό σου τηλέφωνο μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της μελατονίνης.

3. Ένα ζεστό μπανάκι: Αυτή είναι μία συνήθεια που σίγουρα σε χαλαρώνει μετά από μία κουραστική μέρα. Καλό θα ήταν, όμως, να την αποφεύγεις λίγο πριν τον ύπνο. Κι αυτό γιατί, η θερμοκρασία του σώματός μας έχει την τάση να μειώνεται από το απόγευμα και μετά για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε πιο εύκολα, οπότε ένα ζεστό μπάνιο δυσκολεύει την κατάσταση.

4. Jagged Little Pill: Αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να πάρεις χάπια πριν κοιμηθείς, εξαιτίας κάποιου κρυολογήματος για παράδειγμα, φρόντισε να μην περιέχουν ψευδοεφεδρίνη, μια ουσία που σε ξυπνάει και δεν σου επιτρέπει να κοιμηθείς καλά.

5. Ένα ποτηράκι ακόμα: Το αλκοόλ μπορεί να κάνει τα μάτια μας να κλείνουν, όμως η αλήθεια είναι πως όταν ο οργανισμός αρχίζει να το μεταβολίζει, μπορεί να διακόψει τον ύπνο σου, με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις πτώμα.

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα