Skip to main content

SINGLES

4 ενδείξεις ότι "πάσχεις" από Χ.Α.

Όχι, δεν σε κατηγορούμε για φασισμό. Όπου Χ.Α., βάλε "χαμηλή αυτοεκτίμηση".



1. Δεν είσαι ανεξάρτητη. Όχι, δεν εννοούμε οικονομικά, αλλά ψυχολογικά. Είσαι προσκολλημένη σε έναν ή περισσότερους ανθρώπους και πολλές φορές αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνη σου. Θέλεις κάποιον να σας φροντίζει διαρκώς γιατί αισθάνεσαι ανασφάλεια. 

2. Ζηλεύεις πολύ. Δυστυχώς, η ζήλια και η ανασφάλεια πάνε πακέτο. Δεν πιστεύεις ότι είσαι αρκετή καλή, τόσο για τους φίλους σου όσο και για τον σύντροφο σου. Συνεπώς είσαι σε μία μόνιμη ανησυχία ότι θα τους χάσεις. Η ζήλια είναι απλώς μία αντίδραση και συνήθως δεν είναι δικαιολογημένη.

3. Δεν έχεις μια υγιή σχέση. Φοβάσαι διαρκώς ότι ο σύντροφός σου δεν σε θέλει σεξουαλικά, ότι δεν θαυμάζει την προσωπικότητά σου ή ότι σε αποφεύγει. Οι αρνητικές σκέψεις όμως είναι αυτές τελικά που μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου χωρίς να συντρέχει κανένας άλλος λόγος, για αυτό καλό είναι να συζητάς με τον σύντροφό σου για τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες σου.

4. Ζητάς συνέχεια την επιβεβαίωση. Ένας άνθρωπος που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση θέλει να κάνει σχέσεις με ανθρώπους που του προσφέρουν συντροφικότητα, ενώ όσοι δεν έχουν αυτοπεποίθηση αναζητά διαρκώς την επιβεβαίωση. Η ανασφάλεια, ο φόβος της απόρριψης και η έλλειψη αυτοεκτίμησης μπορεί να σε οδηγήσει στους λάθος ανθρώπους αλλά και σε λανθασμένες συμπεριφορές. Εάν θέλεις να σου λένε συνέχεια ότι είσαι όμορφη, έξυπνη ή ικανή, τότε ίσως πρέπει να κάνεις το βήμα και να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για να χειριστείς την κατάσταση. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

SINGLES

Mπορείς άραγε να καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του αν ενδιαφέρεται για σένα;

Oι κινήσεις του σώματός του που προδίδουν τις σκέψεις και τις προθέσεις του!

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά