4 ενδείξεις ότι "πάσχεις" από Χ.Α. - AllYou.gr

Search

4 ενδείξεις ότι "πάσχεις" από Χ.Α.

Όχι, δεν σε κατηγορούμε για φασισμό. Όπου Χ.Α., βάλε "χαμηλή αυτοεκτίμηση".

> ΕΓΩ ::
11 Οκτωβρίου 2015

1. Δεν είσαι ανεξάρτητη. Όχι, δεν εννοούμε οικονομικά, αλλά ψυχολογικά. Είσαι προσκολλημένη σε έναν ή περισσότερους ανθρώπους και πολλές φορές αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνη σου. Θέλεις κάποιον να σας φροντίζει διαρκώς γιατί αισθάνεσαι ανασφάλεια. 

2. Ζηλεύεις πολύ. Δυστυχώς, η ζήλια και η ανασφάλεια πάνε πακέτο. Δεν πιστεύεις ότι είσαι αρκετή καλή, τόσο για τους φίλους σου όσο και για τον σύντροφο σου. Συνεπώς είσαι σε μία μόνιμη ανησυχία ότι θα τους χάσεις. Η ζήλια είναι απλώς μία αντίδραση και συνήθως δεν είναι δικαιολογημένη.

3. Δεν έχεις μια υγιή σχέση. Φοβάσαι διαρκώς ότι ο σύντροφός σου δεν σε θέλει σεξουαλικά, ότι δεν θαυμάζει την προσωπικότητά σου ή ότι σε αποφεύγει. Οι αρνητικές σκέψεις όμως είναι αυτές τελικά που μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου χωρίς να συντρέχει κανένας άλλος λόγος, για αυτό καλό είναι να συζητάς με τον σύντροφό σου για τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες σου.

4. Ζητάς συνέχεια την επιβεβαίωση. Ένας άνθρωπος που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση θέλει να κάνει σχέσεις με ανθρώπους που του προσφέρουν συντροφικότητα, ενώ όσοι δεν έχουν αυτοπεποίθηση αναζητά διαρκώς την επιβεβαίωση. Η ανασφάλεια, ο φόβος της απόρριψης και η έλλειψη αυτοεκτίμησης μπορεί να σε οδηγήσει στους λάθος ανθρώπους αλλά και σε λανθασμένες συμπεριφορές. Εάν θέλεις να σου λένε συνέχεια ότι είσαι όμορφη, έξυπνη ή ικανή, τότε ίσως πρέπει να κάνεις το βήμα και να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για να χειριστείς την κατάσταση. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!