Skip to main content

SINGLES

Έχεις άγχος; ΑΥΤΟ είναι το είδος μουσικής που θα σε... χαλαρώσει

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 



Θα σου φανεί σίγουρα πολύ παράξενο αλλά νέες έρευνες αποδεικνύουν πως τα «σκληρά» είδη μουσικής είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν. 

Ερευνητές από την Αυστραλία υποστηρίζουν ότι η «σκληρή» μουσική μπορεί να έχει θετική επίδραση σε όσους βιώνουν αισθήματα θυμού, ρυθμίζοντας τα αισθήματα λύπης και ενισχύοντας μια πιο θετική στάση απέναντι στις καθημερινές εντάσεις της ζωής.

Σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, που είχαν συνδέσει τη δυνατή και χαοτική μουσική με την επιθετικότητα και την παραβατικότητα, μια έρευνα από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ, υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι ακροατές τέτοιου είδους μουσικής ηρεμούν και εμπνέονται από αυτή.

«Διαπιστώσαμε, ότι αυτή η μουσική ρύθμιζε τη λύπη και ενίσχυε τα θετικά συναισθήματα» ανέφεραν οι ερευνητές. «Όσοι βίωναν θυμό, οι φαν αυτού του είδους μουσικής ήθελαν να ακούν κάτι που ταίριαζε με το αίσθημα θυμού τους. Αυτό τους βοηθούσε να εξερευνήσουν την πλήρη γκάμα τα συναισθημάτων που ένιωθαν, ενώ τους έκανε και πιο δραστήριους και εμπνευσμένους».

Την ίδια στιγμή διαπιστώθηκε ότι, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, τα έντονα συναισθήματα θυμού και οργής καταλάγιαζαν και έδιναν τη θέση τους σε θετικότερες σκέψεις και εσωτερική γαλήνη.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του