Έχεις άγχος; ΑΥΤΟ είναι το είδος μουσικής που θα σε... χαλαρώσει - AllYou.gr

Search

Έχεις άγχος; ΑΥΤΟ είναι το είδος μουσικής που θα σε... χαλαρώσει

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 

> ΕΓΩ ::
07 Νοεμβρίου 2015

Θα σου φανεί σίγουρα πολύ παράξενο αλλά νέες έρευνες αποδεικνύουν πως τα «σκληρά» είδη μουσικής είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν. 

Ερευνητές από την Αυστραλία υποστηρίζουν ότι η «σκληρή» μουσική μπορεί να έχει θετική επίδραση σε όσους βιώνουν αισθήματα θυμού, ρυθμίζοντας τα αισθήματα λύπης και ενισχύοντας μια πιο θετική στάση απέναντι στις καθημερινές εντάσεις της ζωής.

Σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, που είχαν συνδέσει τη δυνατή και χαοτική μουσική με την επιθετικότητα και την παραβατικότητα, μια έρευνα από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ, υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι ακροατές τέτοιου είδους μουσικής ηρεμούν και εμπνέονται από αυτή.

«Διαπιστώσαμε, ότι αυτή η μουσική ρύθμιζε τη λύπη και ενίσχυε τα θετικά συναισθήματα» ανέφεραν οι ερευνητές. «Όσοι βίωναν θυμό, οι φαν αυτού του είδους μουσικής ήθελαν να ακούν κάτι που ταίριαζε με το αίσθημα θυμού τους. Αυτό τους βοηθούσε να εξερευνήσουν την πλήρη γκάμα τα συναισθημάτων που ένιωθαν, ενώ τους έκανε και πιο δραστήριους και εμπνευσμένους».

Την ίδια στιγμή διαπιστώθηκε ότι, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, τα έντονα συναισθήματα θυμού και οργής καταλάγιαζαν και έδιναν τη θέση τους σε θετικότερες σκέψεις και εσωτερική γαλήνη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!