Έχεις άγχος; Για όλα φταίει το... νέφος - AllYou.gr

Search

Έχεις άγχος; Για όλα φταίει το... νέφος

Ή αλλιώς, πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την ψυχολογία μας...

> ΕΓΩ ::
16 Νοεμβρίου 2015

Απ' ότι φαίνεται τελικά, είναι πολλοί λίγοι εκείνοι οι παράγοντας της σύγχρονης καθημερινότητας στις μεγάλες πόλεις που δεν επηρεάζουν την ψυχολογία του καθενός από εμάς. 

Μια νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση, και η ειδικά το νέφος, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογική υγεία του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν μεταξύ άλλων, ότι ανάμεσα σε 70.000 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, εκείνες που ζούσαν σε πόλεις με αυξημένα επίπεδα νέφους είχαν σαφώς περισσότερα και πιο έντονα συμπτώματα άγχους. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η έρευνα δεν έδειξε σχέση αιτίας και αποτελέσματος ανάμεσα στο νέφος και το άγχος, αλλά έδειξε μια σαφή σύνδεση των δύο.

Σε γενικές γραμμές, η μελέτη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος των συμπτωμάτων άγχους αυξάνεται παράλληλα με την έκθεση του ατόμου σε περιβάλλον αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στην αυξημένη φλεγμονή στον οργανισμό από τα καυσαέρια, κάτι που επηρεάζει μεταξύ άλλων και την εγκεφαλική λειτουργία και κατ' επέκταση τον τρόπο που το σώμα αντιδρά στο άγχος.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!