Θέλεις να βελτιώσεις την ψυχολογία σου; Άλλαξε τον τρόπο που... περπατάς - AllYou.gr

Search

Θέλεις να βελτιώσεις την ψυχολογία σου; Άλλαξε τον τρόπο που... περπατάς

Είναι όλα θέμα ρυθμού!

> ΕΓΩ ::
18 Νοεμβρίου 2015

Δεν είναι παράλογο το ότι το πώς αισθανόμαστε μέσα μας επηρεάζει τον τρόπο που κινούμαστε έξω μας και συνεπώς και τον τρόπο (και φυσικά και τον ρυθμό) με τον οποίο περπατάμε

Τώρα, μία νέα μελέτη από τον Καναδά δείχνει ότι ισχύει και το αντίστροφο. Δηλαδή, ο τρόπος του βαδίσματος μπορεί να αλλάξει την ψυχική διάθεσή μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες ζήτησαν από ομάδα εθελοντών να διαβάσουν προσεκτικά μια λίστα με αρνητικές και θετικές λέξεις, όπως για παράδειγμα «όμορφος», «φοβισμένος», «αγχωμένος», και στη συνέχεια να περπατήσουν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο. Έπειτα, τους ζητήθηκε να περπατούν είτε με καταθλιπτικό στιλ είτε με χαρούμενο.

Στην επόμενη φάση, ζητήθηκε από τους εθελοντές να θυμηθούν όσο περισσότερες λέξεις μπορούσαν από τον κατάλογο που είχαν διαβάσει κατά την έναρξη του πειράματος.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις, όσοι είχαν περπατήσει καταθλιπτικά θυμόντουσαν περισσότερες αρνητικές λέξεις, ενώ όσοι είχαν περπατήσει χαρούμενα, θυμόντουσαν τις θετικές.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι στην πραγματικότητα το καταθλιπτικό στιλ βαδίσματος είχε δημιουργήσει καταθλιπτική διάθεση στους συμμετέχοντες, δίχως καν να το αντιληφθούν.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!