Skip to main content

SINGLES

Θέλεις να βελτιώσεις την ψυχολογία σου; Άλλαξε τον τρόπο που... περπατάς

Είναι όλα θέμα ρυθμού!



Δεν είναι παράλογο το ότι το πώς αισθανόμαστε μέσα μας επηρεάζει τον τρόπο που κινούμαστε έξω μας και συνεπώς και τον τρόπο (και φυσικά και τον ρυθμό) με τον οποίο περπατάμε

Τώρα, μία νέα μελέτη από τον Καναδά δείχνει ότι ισχύει και το αντίστροφο. Δηλαδή, ο τρόπος του βαδίσματος μπορεί να αλλάξει την ψυχική διάθεσή μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες ζήτησαν από ομάδα εθελοντών να διαβάσουν προσεκτικά μια λίστα με αρνητικές και θετικές λέξεις, όπως για παράδειγμα «όμορφος», «φοβισμένος», «αγχωμένος», και στη συνέχεια να περπατήσουν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο. Έπειτα, τους ζητήθηκε να περπατούν είτε με καταθλιπτικό στιλ είτε με χαρούμενο.

Στην επόμενη φάση, ζητήθηκε από τους εθελοντές να θυμηθούν όσο περισσότερες λέξεις μπορούσαν από τον κατάλογο που είχαν διαβάσει κατά την έναρξη του πειράματος.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις, όσοι είχαν περπατήσει καταθλιπτικά θυμόντουσαν περισσότερες αρνητικές λέξεις, ενώ όσοι είχαν περπατήσει χαρούμενα, θυμόντουσαν τις θετικές.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι στην πραγματικότητα το καταθλιπτικό στιλ βαδίσματος είχε δημιουργήσει καταθλιπτική διάθεση στους συμμετέχοντες, δίχως καν να το αντιληφθούν.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.