Skip to main content

SINGLES

Έρωτας μέχρι την τελευταία... βίδα

Το MINI είναι πράξη ανατρεπτική. Και απολύτως θηλυκή! Ξεκινάει από έναν Έλληνα της Σμύρνης, τον μηχανικό Σερ Άλεκ Ισιγόνη και συνεχίζεται από μια Αγγλίδα σχεδιάστρια, την Μαίρη Κουάντ... Σήμερα έρχεται με μία έκδοση που θα λατρέψουν όχι μόνο οι fans του και αξίζει να γνωρίσεις... Διάβασε γιατί και οδήγησέ το!


Λένα Γρηγορίου

Και όπως έχεις, ήδη, καταλάβει, μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο έρωτα. Τον έρωτα του MINI. Του αυτοκινήτου που προέκυψε, ως αποτέλεσμα περικοπών στα... πάντα, από έναν "Έλληνα θεό", όπως τον έλεγαν, τον Σερ Άλεκ Ισιγόνη.

Κυκλοφόρησε το 1959, με τιμή 496 αγγλικές λίρες και έγινε το σύμβολο της δεκαετίας του '60, με τον αντισυμβατικό σχεδιασμό του, τα υψηλά καινούργια στάνταρ του, τόσο χωροταξικά όσο και μηχανολογικά, την πρακτικότητα  και τις καινοτομίες του.

Πρέπει να σου πω πώς, 56 χρόνια μετά, η γοητεία του MINI, έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με ψυχή. Με συμπεριφορές και λογική που μόνο μ' αυτές ενος πλάσματος γένους θηλυκού μπορούν να συγκριθούν. 

Ας πάρουμε για παράδειγμα εμένα, που το MINI μου είναι ένα είδος φετιχισμού. Δεν είναι πια μόνο χόμπυ. Είναι συμπλήρωμα και προέκτασή μου. Ο πιο ιδιωτικός χώρος μου. 

Το νέο MINI Clubman είμαι σίγουρη πως δημιουργήθηκε για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο ο δεσμός μου μ' αυτό το αυτοκίνητο-πάθος. Είναι αυτό που κατακτά πλέον και την premium compact κατηγορία. Είναι κατάλληλο για μακρινά ταξίδια, ευέλικτο και φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας και οδηγικής άνεσης στην ιστορία του MINI. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Με τέσσερις πόρτες και διαιρούμενες πόρτες πίσω, πέντε καθίσματα στάνταρ προδιαγραφών και ευπροσάρμοστο εσωτερικό, το νέο MINI Clubman πληροί όλες τις απαιτήσεις της compact κατηγορίας σε επίπεδο λειτουργικότητας, αλλά διατηρώντας το δικό του, αντισυμβατικό τρόπο. 

miniclub_2.jpg

Η ωριμότητα του νέου MINI Clubman αντανακλάται στις διαστάσεις του που είναι αισθητά μεγαλύτερες από αυτές του προηγούμενου μοντέλου, στη φιλοσοφία αμαξώματος, στα υλικά υψηλής ποιότητας και στην ποιότητα φινιρίσματος καθώς και τα νέα συστήματα οδήγησης, άνεσης, ασφάλειας, ελέγχων και συνδεσιμότητας με βάση τη τελευταία γενιά MINI.

Εξατομικευμένο στυλ, κορυφαία διασκεδαστική οδήγηση και premium ποιότητα διαμορφώνουν την προσωπικότητα ενός αυτοκινήτου που θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο στη μοναδική εμπειρία MINI. Κάνε click εδώ αν θέλεις να ζήσεις την εμπειρία MINI Clubman. Απλά χρειάζεται να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και οι άνθρωποι του MINI Clubman θα σε καλέσουν για ένα test drive. Μην το χάσεις!

miniclub_3.jpg

Μερικά βασικά χαρακτηριστικά που ξεχώρισα... εν συντομία

Ως ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της τελευταίας γενιάς MINI διαφέρει αισθητά σε σύγκριση με το 5θυρο MINI. Το νέο MINI Clubman είναι κατά 27 cm μακρύτερο και 9 cm φαρδύτερο ενώ το μεταξόνιό του είναι κατά 10 cm μεγαλύτερο. Ο χώρος των αποσκευών έχει όγκο 360 L, που μπορεί να φτάσει τα 1 250 L με την αναδίπλωση των πλατών των διαιρούμενων πίσω καθισμάτων 40 : 20 : 40.

Το νέο MINI Clubman προσφέρει επίσης πολυάριθμα χαρακτηριστικά, πρωτοεμφανιζόμενα σε αυτοκίνητο της μάρκας, που αυξάνουν τη διασκεδαστική οδήγηση, την άνεση και την ασφάλεια. Ανάμεσά τους είναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο, η ηλεκτρική ρύθμιση των καθισμάτων που διατίθεται σαν ειδικό στοιχείο εξοπλισμού και τα προαιρετικά MINI Yours Interior Styles με φωτιζόμενα πλαίσια θυρών.

miniclub_1.jpg

Το MINI Excitement Package περιλαμβάνει φωτισμό εσωτερικού περιβάλλοντος και LED καθώς και μία προβολή του λογοτύπου ΜΙΝΙ στο έδαφος από τον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού όταν ανοίγει και κλείνει η πόρτα. Ένα ακόμα ασυναγώνιστο χαρακτηριστικό είναι το Comfort Access που περιλαμβάνει ‘ανέπαφο’ άνοιγμα διαιρούμενων πίσω θυρών. Άλλες προαιρετικές επιλογές για το νέο MINI Clubman είναι προβολείς LED, MINI Driving Modes και Dynamic Damper Control.

Κάνε click εδώ για περισσότερα, αλλά και για ένα test drive!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός