Αισιοδοξία ίσον πιο γερή καρδιά - AllYou.gr

Search

Αισιοδοξία ίσον πιο γερή καρδιά

Ένας ακόμα λόγος για να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο...

> ΕΓΩ ::
24 Νοεμβρίου 2015

Συγκαταλέγεσαι στους ανθρώπους που βλέπουν τις περισσότερες φορές το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο παρά μισοάδειο; Τότε είσαι σίγουρα ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Τα ακόμα πιο καλά νέα είναι ότι οι επιστήμονες σου δίνουν τώρα έναν ακόμα λόγο να χαίρεσαι γι αυτό.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που φτάνει σε εμάς από την Αμερική, οι άνθρωποι που τείνουν να βλέπουν συνήθως την θετική πλευρά της ζωής, όχι μόνο είναι σε θέση να ξεπεράσουν πιο εύκολα όλες τις δυσκολίες, αλλά την ίδια στιγμή είναι και βιολογικά πιο υγιείς. 

Οι ερευνητές, πολύ απλά, διαπίστωσαν ότι η αισιοδοξία αποτελεί βασικό προστατευτικό παράγοντα για την καρδιά. «Οι πιο αισιόδοξοι συμμετέχοντες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάζουν ιδανικούς δείκτες καρδιαγγειακής λειτουργίας, σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους συμμετέχοντες», δηλώνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Μεταξύ 2002 και 2004, οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και καρδιαγγειακής υγείας σε περισσότερους από 5.100 ενήλικες ηλικίας 52 έως 84 ετών.

Μελέτησαν τη φυσική κατάσταση, τα επίπεδα της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, τη διατροφή, την αρτηριακή πίεση και τη χρήση καπνού στο δείγμα των συμμετεχόντων. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσοι από τους συμμετέχοντες πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην κλίμακα αισιοδοξίας φάνηκε να έχουν τουλάχιστον κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν καλύτερες βαθμολογίες στους δείκτες καρδιαγγειακής υγείας.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!