Skip to main content

SINGLES

Αισιοδοξία ίσον πιο γερή καρδιά

Ένας ακόμα λόγος για να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο...



Συγκαταλέγεσαι στους ανθρώπους που βλέπουν τις περισσότερες φορές το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο παρά μισοάδειο; Τότε είσαι σίγουρα ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Τα ακόμα πιο καλά νέα είναι ότι οι επιστήμονες σου δίνουν τώρα έναν ακόμα λόγο να χαίρεσαι γι αυτό.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που φτάνει σε εμάς από την Αμερική, οι άνθρωποι που τείνουν να βλέπουν συνήθως την θετική πλευρά της ζωής, όχι μόνο είναι σε θέση να ξεπεράσουν πιο εύκολα όλες τις δυσκολίες, αλλά την ίδια στιγμή είναι και βιολογικά πιο υγιείς. 

Οι ερευνητές, πολύ απλά, διαπίστωσαν ότι η αισιοδοξία αποτελεί βασικό προστατευτικό παράγοντα για την καρδιά. «Οι πιο αισιόδοξοι συμμετέχοντες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάζουν ιδανικούς δείκτες καρδιαγγειακής λειτουργίας, σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους συμμετέχοντες», δηλώνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Μεταξύ 2002 και 2004, οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και καρδιαγγειακής υγείας σε περισσότερους από 5.100 ενήλικες ηλικίας 52 έως 84 ετών.

Μελέτησαν τη φυσική κατάσταση, τα επίπεδα της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, τη διατροφή, την αρτηριακή πίεση και τη χρήση καπνού στο δείγμα των συμμετεχόντων. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσοι από τους συμμετέχοντες πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην κλίμακα αισιοδοξίας φάνηκε να έχουν τουλάχιστον κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν καλύτερες βαθμολογίες στους δείκτες καρδιαγγειακής υγείας.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde