Έχεις αϋπνίες; Μάθε από ΤΙ κινδυνεύεις - AllYou.gr

Search

Έχεις αϋπνίες; Μάθε από ΤΙ κινδυνεύεις

To Zzzzzz κάνει καλό...

> ΕΓΩ ::
24 Νοεμβρίου 2015

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν για ύπνο πολύ αργά το βράδυ ή κάνουν διαταραγμένο ύπνο με συχνές διακοπές, είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν αρνητικές σκέψεις σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται νωρίς και έχουν καλή ποιότητα ύπνου.

Συγκεκριμένα, οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις είναι δύσκολο να ελεγχθούν και βαραίνουν την καθημερινότητα ατόμων, τα οποία τείνουν να ανησυχούν πάρα πολύ για το μέλλον ή το παρελθόν. Τα άτομα που έχουν τέτοιες σκέψεις, συνήθως πάσχουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου.

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 100 φοιτητών, από τους οποίους ζήτησαν να συμπληρώσουν διάφορα ερωτηματολόγια, ώστε να μετρήσουν το επίπεδο ανησυχίας και εμμονών του κάθε ατόμου, βασικά στοιχεία των επαναλαμβανόμενων αρνητικών σκέψεων.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν τι ώρα συνήθως πηγαίνουν για ύπνο, αν έχουν τακτικές ώρες ύπνου και αν τείνουν να κάνουν «ανήσυχο» ύπνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι φοιτητές που κοιμόντουσαν λιγότερες ώρες και πήγαιναν πιο αργά το βράδυ για ύπνο, εμφάνισαν περισσότερες επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις, σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και πήγαιναν στο κρεβάτι νωρίτερα κάθε βράδυ.

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!