Skip to main content

SINGLES

Social media: Να ΓΙΑΤΙ μπορείς να κάνεις άφοβα «log in»

Είναι πιο... αθώα απ' όσο νομίζαμε!



Μία νέα μελέτη δείχνει ότι οι φόβοι που θέλουν την σύγχρονη τεχνολογία και κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Facebook και το Twitter) να κάνουν τους ανθρώπους πιο αγχωμένους, είναι μάλλον υπερβολικοί. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Αμερική και προσπάθησε να συσχετίσει τη συχνότητα χρήσης της τεχνολογίας με τον βαθμό ικανοποίησης κάποιου από τη ζωή του. Το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι η τεχνολογία δεν «στρεσάρει» περισσότερο όσους την χρησιμοποιούν.

Η μελέτη δείχνει μάλιστα ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τακτικά το Twitter, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ανταλλαγής φωτογραφιών, έχουν λιγότερο στρες από ό,τι οι γυναίκες που δεν τις χρησιμοποιούν (μια διαφορά που δεν παρατηρείται μεταξύ των ανδρών χρηστών και των ανδρών μη χρηστών).

Μεταξύ των χρηστών, οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερο άγχος έναντι των ανδρών. Όμως οι γυναίκες που χρησιμοποιούν συχνά τις νέες τεχνολογίες, εμφανίζουν κατά μέσο όρο 21% λιγότερο στρες, σε σχέση με όσες δεν τις χρησιμοποιούν.

Η έρευνα επιβεβαιώνει πως τα κοινωνικά δίκτυα είναι πιθανό να αυξήσουν όντως το άγχος ενός χρήστη, στο βαθμό που αυτός εκτίθεται συχνότερα σε ειδήσεις για τις δυσκολίες και τις τραυματικές εμπειρίες πιο στενών ανθρώπων του. 

Όταν όμως ο ίδιος χρήστης μαθαίνει μέσω Facebook για ανάλογα προβλήματα που δεν αφορούν σε δικούς του ανθρώπους, τότε το άγχος του φαίνεται να μειώνεται, ίσως επειδή ευγνωμονεί τον εαυτό του που δεν συμβαίνει και στο ίδιο κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας