Skip to main content

SINGLES

Πες μας τι δουλειά κάνεις, να σου πούμε τι μουσική ΠΡΕΠΕΙ να ακους

...για να αυξήσεις τις επιδόσεις σου!



Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία, οι μουσικές μας επιλογές στο γραφείο μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις εργασιακές μας επιδόσεις. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μουσική γενικώς βελτιώνει τις επιδόσεις ως προς την ταχύτητα και την ακρίβεια εκτέλεσης συγκεκριμένων εργασιών, όπως η καταχώριση δεδομένων, η επιμέλεια και διόρθωση αλλά και η επίλυση προβλημάτων.

Στα πλαίσια πειράματος που πραγματοποιήθηκε σε χώρο γραφείου, το 88% των συμμετεχόντων φάνηκε να αποδίδει καλύτερα όταν εργαζόταν με μουσική υπόκρουση. Επίσης, ποσοστό 81% των συμμετεχόντων μπορούσαν να ολοκληρώσουν ταχύτερα τις εργασιακές τους υποχρεώσεις.

Σε δεύτερο στάδιο, το συγκεκριμένο είδος μουσικής που θα επιλέξουμε ενώ εργαζόμαστε επηρεάζει τις επιδόσεις μας, ανάλογα με τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε.

Για παράδειγμα, εάν κάνουμε καταχώριση φορολογικών ή λογιστικών στοιχείων, είναι καλύτερο να ακούμε κλασική μουσική, καθώς ενισχύει τις δεξιότητές μας στα Μαθηματικά.

Από την άλλη, η ρυθμική ποπ μουσική είναι ιδανική για να πετύχουμε καλύτερους χρόνους. Το 58% των συμμετεχόντων φάνηκε να αποδίδει καλύτερα σε καθήκοντα που αφορούσαν στην καταχώριση δεδομένων ακούγοντας ποπ μουσική.

Για εργασίες επιμέλειας και διόρθωσης, οι ειδικοί συνιστούν τη χορευτική μουσική. Οι συμμετέχοντες εργάζονταν κατά 20% ταχύτερα όταν άκουγαν αυτή τη μουσική. Η χορευτική μουσική φάνηκε, επίσης, να ενισχύει την ικανότητα εντοπισμού σφαλμάτων, όπως για παράδειγμα τα ορθογραφικά λάθη.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.