Πες μας τι δουλειά κάνεις, να σου πούμε τι μουσική ΠΡΕΠΕΙ να ακους - AllYou.gr

Search

Πες μας τι δουλειά κάνεις, να σου πούμε τι μουσική ΠΡΕΠΕΙ να ακους

...για να αυξήσεις τις επιδόσεις σου!

> ΕΓΩ ::
29 Νοεμβρίου 2015
Συντάκτης : Αναστασία Τουρούτογλου

Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία, οι μουσικές μας επιλογές στο γραφείο μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις εργασιακές μας επιδόσεις. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μουσική γενικώς βελτιώνει τις επιδόσεις ως προς την ταχύτητα και την ακρίβεια εκτέλεσης συγκεκριμένων εργασιών, όπως η καταχώριση δεδομένων, η επιμέλεια και διόρθωση αλλά και η επίλυση προβλημάτων.

Στα πλαίσια πειράματος που πραγματοποιήθηκε σε χώρο γραφείου, το 88% των συμμετεχόντων φάνηκε να αποδίδει καλύτερα όταν εργαζόταν με μουσική υπόκρουση. Επίσης, ποσοστό 81% των συμμετεχόντων μπορούσαν να ολοκληρώσουν ταχύτερα τις εργασιακές τους υποχρεώσεις.

Σε δεύτερο στάδιο, το συγκεκριμένο είδος μουσικής που θα επιλέξουμε ενώ εργαζόμαστε επηρεάζει τις επιδόσεις μας, ανάλογα με τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε.

Για παράδειγμα, εάν κάνουμε καταχώριση φορολογικών ή λογιστικών στοιχείων, είναι καλύτερο να ακούμε κλασική μουσική, καθώς ενισχύει τις δεξιότητές μας στα Μαθηματικά.

Από την άλλη, η ρυθμική ποπ μουσική είναι ιδανική για να πετύχουμε καλύτερους χρόνους. Το 58% των συμμετεχόντων φάνηκε να αποδίδει καλύτερα σε καθήκοντα που αφορούσαν στην καταχώριση δεδομένων ακούγοντας ποπ μουσική.

Για εργασίες επιμέλειας και διόρθωσης, οι ειδικοί συνιστούν τη χορευτική μουσική. Οι συμμετέχοντες εργάζονταν κατά 20% ταχύτερα όταν άκουγαν αυτή τη μουσική. Η χορευτική μουσική φάνηκε, επίσης, να ενισχύει την ικανότητα εντοπισμού σφαλμάτων, όπως για παράδειγμα τα ορθογραφικά λάθη.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!