Skip to main content

SINGLES

It's viral: Αυτός είναι ο πιο διάσημος Σύρος πρόσφυγας στον κόσμο!

Μπορείς να μαντέψεις γιατί;


Φύλλις Νικολάου

Το όνομά του είναι Alex Assali και εδώ και μερικές ημέρες μια εικόνα στην οποία σερβίρει φαγητό στο κέντρο του Βερολίνου έχει «σπάσει» το Internet! Ο λόγος; Ο Alex γεννήθηκε στη Συρία και φυγαδεύτηκε από τη Δαμασκό το 2007, όταν καταφέρθηκε εναντίον του Μπασάρ Αλ- Άσαντ στο διαδίκτυο, αφήνοντας πίσω του την οικογένεια του και όλα τα υπάρχοντά του. Από εκεί έφτασε μέχρι τη Λιβύη, όπου έζησε για μερικά χρόνια,  μέχρι που κατάφερε να φτάσει στην Γερμανία όπου αναζήτησε και, τελικά, πήρε  πολιτικό άσυλο το 2014.

Σήμερα, ο Alex ζει στο Βερολίνο κι έχοντας αφήσει πίσω του το σκληρό παρελθόν του, δείχνει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του για τη χώρα που δέχτηκε να του χαρίσει φιλοξενία και ασφαλές καταφύγιο με μια υπέροχη πράξη: κάθε Σάββατο ετοιμάζει και σερβίρει ζεστό φαγητό σε πάνω από 100 άστεγους στο Βερολίνο.Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι είναι άνεργος. Έτσι, σύμφωνα με τη φίλη του Tabea Bü, η οποία δημοσίευσε τη διάσημη πλέον φωτογραφία του Alex επί το έργο, κάθε μήνα βάζει στην άκρη 120€ από το μηνιαίο επίδομα του (το οποίο ανέρχεται περίπου στα 360€) αποκλειστικά και μόνο για αυτόν τον σκοπό. 

allyou_syrianrefugee_internal.jpg

Η γλυκιά, ανθρώπινη και συγκινητική αλήθεια πίσω από την εβδομαδιαία προσφορά του Alex, που συμπυκνώνεται στο motto «Give something back to German people» («Δώστε κάτι πίσω στο γερμανικό λαό»), έχει γίνει viral εδώ και μερικές μέρες με τη φωτογραφία της Tabea να αγγίζει τα από 2.000 shares στο Facebook και με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στον κόσμο να έχουν αναμεταδίδουν την ιστορία και τη φωτογραφία ενός πραγματικά υπέροχου ανθρώπου. Και σήμερα εμείς την μοιραζόμαστε μαζί σου. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός