Κορίτσια καριέρας: Σε ποια ηλικία έχουν περισσότερο άγχος οι γυναίκες; - AllYou.gr

Search

Κορίτσια καριέρας: Σε ποια ηλικία έχουν περισσότερο άγχος οι γυναίκες;

Η επιστήμη ξέρει...

> ΕΓΩ ::
01 Δεκεμβρίου 2015

Οι πολλές και αυξημένες, τα τελευταία χρόνια, εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις, αλλά και οι καθημερινές και συναισθηματικές πιέσεις επιφορτίζουν συχνά τις γυναίκες με ένα μεγάλο άγχος. Μάλιστα, σύμφωνα με ερευνητές, από μια συγκεκριμένη ηλικία και μετά το στρες, κορυφώνεται για το γυναικείο φύλο, με την ανατροφή των παιδιών, την διαχείριση των οικονομικών και την καριέρα να συμβάλλουν στα αυξανόμενα επίπεδα στρες στις γυναίκες που βρίσκονται στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ηλικίας 34 ετών είναι και αυτές που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της εργασιακής τους ζωής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο στρες.

Aπό την άλλη, οι γυναίκες που βρίσκονται γύρω στα 25 είναι αυτές που βιώνουν το λιγότερο στρες και νιώθουν πιο ευτυχείς. Στην ηλικία αυτή, οι περισσότερες γυναίκες αποκτούν οικονομική ανεξαρτησία και έχουν μια ικανοποιητική κοινωνική ζωή, ενώ δεν επιφορτίζονται με πολλές υποχρεώσεις όσον αφορά οικονομικά ζητήματα ή τη φροντίδα τρίτων.

Η νέα μελέτη, η οποία περιελάμβανε 2.000 Βρετανίδες, κατέδειξε ότι περίπου το ένα πέμπτο των γυναικών δηλώνουν δυστυχείς λόγω του στρες. Αυτό φάνηκε να ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες 35 έως 44 ετών.

Το ένα τρίτο των γυναικών δήλωσαν πως η ζωή τους θα ήταν καλύτερη αν έβγαζαν περισσότερα χρήματα, ενώ το 15% των γυναικών ανέφεραν πως θα ήθελαν να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με φίλους και μέλη της οικογένειας.

Μία ακόμη βασική αιτία του στρες των γυναικών φάνηκε να είναι η εικόνα σώματος. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες δήλωσαν πως η κακή εικόνα που έχουν για τους εαυτούς τους τις γεμίζει ανησυχία και δυσφορία.

Hot αυτή τη στιγμή!

Default Image
ΠΑΙΔΙ

6 τρόποι να κάνεις μαγικά τα Χριστούγεννα του παιδιού σου

Μερικές ιδέες για να βάλεις τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι.
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί θέλουμε εκείνους που δε μας θέλουν

Η απόρριψη είναι... εγκεφαλική διεγερτική και άκρως ε(ρε)θιστικη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 καλοί λόγοι να ξεκινήσεις να πίνεις χυμό βύσσινο

Το κερασάκι στην κορυφή μπορεί να είναι ξινό αλλά όχι για την υγεία σου, τονίζουν οι ειδικοί.
FASHION NEWS

Όταν το θρυλικό «Μπάγκειον» μετατράπηκε στην πιο σύγχρονη πασαρέλα μόδας

Δες τώρα την νέα συλλογή του Stelios Koudounatis για την Resort ’17 συλλογή!
BEAUTY TIPS

3 hacks για τέλεια μαλλιά σε λιγότερο από 1 λεπτό

Τέλος στις χρονοβόρες προετοιμασίες για πάντα!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί νιώθεις καλά που ο πρώην σου χώρισε;

Σου φτάνουν τα νέα και εσύ χαμογελάς. Η επιστήμη εικάζει το γιατί.