Skip to main content

SINGLES

ETΣΙ ξυπνάει το βιολογικό ρολόι μιας γυναίκας

Μία νέα, εντελώς παράδοξη έρευνα μάς αφήνει με το στόμα ανοιχτό...



Μία νέα έρευνα από το κρατικό πανεπιστήμιο της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δείχνει κάτι εντελώς παράξενο, το οποίο όμως τελικά έχει λογική εξήγηση: ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει ένα αναλογικό, κλασικό ρολόι από αυτά που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός από εμάς, μπορεί να κάνει μια γυναίκα να αρχίσει να σκέφτεται πιο έντονα τον γάμο και την απόκτηση παιδιών.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να σου φαίνεται εντελώς παράλογο, αλλά αν διαβάσεις πώς λειτουργεί, θα καταλάβεις καλύτερα τους ισχυρισμούς των επιστημόνων. Για τις ανάγκες, λοιπόν, της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 59 αντρών και γυναικών, από τους οποίους ζήτησαν σε πρώτη φάση να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία που θα ήθελαν να παντρευτούν και να ξεκινήσουν οικογένεια.

Στη συνέχεια, τους ρώτησαν σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναζητούν σε έναν/μία σύζυγο, καθώς και για το πόσο οικονομικά άνετη ήταν η παιδική τους ζωή. Στους μισούς από τους συμμετέχοντες υπήρχε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ένα ρολόι στο δωμάτιο, το οποίο έκανε τον χαρακτηριστικό ήχο "τικ-τακ" των δευτερολέπτων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που άκουγαν τον ήχο αυτό έδειξαν να «βιάζονται» περισσότερο να κάνουν παιδί και να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ήχος του ρολογιού υπενθυμίζει στις γυναίκες το χρόνο που περνάει, σε συνάρτηση με την υπενθύμιση ότι η γονιμότητά τους είναι πεπερασμένη σε διάρκεια. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ