ΑΥΤΗ η διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ η διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Ώρα να αρχίσεις να την αποφεύγεις...

> ΕΓΩ ::
08 Δεκεμβρίου 2015

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανέλυσαν τα στοιχεία της διατροφής 3.500 εθελοντών ηλικίας 40 έως 50 ετών και τα εξέτασαν σε σχέση με την κατάθλιψη που εκδήλωσαν πέντε χρόνια αργότερα. 

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διατροφή που ακολουθούμε είναι σε θέση να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση κατάθλιψης στη μελλοντική ζωή μας. 

Οι ειδικοί πραγματοποίησαν την μελέτη, χωρίζοντας τους εθελοντές σε δύο διατροφικές ομάδες: σε εκείνους που έτρωγαν πολλά φυσικά προϊόντα (όπως φρούτα, λαχανικά και ψάρια) και σε όσους προτιμούσαν τα επεξεργασμένα (όπως τηγανητά, γλυκά, προϊόντα κρέατος, ζάχαρη και γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος).

Αφού έλαβαν υπ' όψιν όλους τους άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης (μεταξύ αυτών το φύλο, την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την φυσική δραστηριότητα και τις χρόνιες νόσους), κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ό,τι τρώμε σήμερα μπορεί να επηρεάσει στο μέλλον τις πιθανότητες ανάπτυξης κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές που έτρωγαν τα περισσότερα φυσικά τρόφιμα είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες να έχουν παρουσιάσει κατάθλιψη έπειτα από 5 χρόνια, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν τα λιγότερα.

Αντίστοιχα, όσοι έτρωγαν τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, είχαν 58% περισσότερες πιθανότητες κατάθλιψης στο μέλλον, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 5- 11 Δεκεμβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!
BEAUTY NEWS

Αυτή η τάση στα μαλλιά έχει κατακλύσει το Pinterest

Εσύ είσαι έτοιμη για να την δοκιμάσεις;
ΕΓΩ

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά

Είχες μια κακή μέρα; Προσοχή πως θα το διαχειριστείς.
STREET STYLE
BEAUTY TIPS

O ιδιοφυής τρόπος να χρησιμοποίησεις τα cotton pads

Ξέχνα για λίγο τις sheet masks. Αυτή είναι τώρα η νέα τάση!