Ώρα για selfies: Εσένα ποιο είναι το καλό σου προφίλ; - AllYou.gr

Search

Ώρα για selfies: Εσένα ποιο είναι το καλό σου προφίλ;

Οι ειδικοί σου απαντούν! 

> ΕΓΩ ::
09 Δεκεμβρίου 2015

Εσύ από ποια μεριά γυρίζεις το πρόσωπο σου όταν βγαίνουν φωτογραφίες; Αυτό το ερώτημα, καθώς και οι βαθύτερες αιτίες του, έγιναν αντικείμενο μελέτης μιας νέας έρευνας, η οποία εξέτασε την τάση των ανθρώπων να ποζάρουν μπροστά στο φακό γυρνώντας το πρόσωπό τους προς τα δεξιά, έτσι ώστε να φαίνεται η αριστερή τους πλευρά.

Οι ερευνητές μελέτησαν πίνακες ζωγραφικής από τον 14ο αιώνα αλλά και selfies και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η αριστερή πλευρά του προσώπου τους είναι καλύτερη από τη δεξιά.

«Η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι, ότι δεν πιστεύουμε ότι η αριστερή και η δεξιά πλευρά των προσώπων μας είναι ακριβώς ίδιες. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι πιο εκφραστικοί με το ένα μισό, κι αυτό γιατί ο εγκέφαλός μας δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο στις δύο πλευρές» εξηγούν οι μελετητές. 

Η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου ελέγχει την ομιλία, ενώ η δεξιά τη χωρική συνειδητοποίηση και την αναγνώριση προσώπων. Η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου ελέγχει ακόμη την αριστερή πλευρά του σώματος, κάνοντας την αριστερή πιο «εκφραστική».

Επιπλέον, ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Saskatchewan στον Καναδά, το 2011 είχαν διαπιστώσει σε μια έρευνά τους ότι οι άνθρωποι προτιμούν να κοιτούν έργα τέχνης τα οποία είναι φωτισμένα από την αριστερή πλευρά.

Αντίθετα, όταν πρόκειται για αυτοπροσωπογραφίες, οι καλλιτέχνες παραδοσιακά αποτυπώνουν τους εαυτούς τους από τη δεξιά πλευρά.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.