Skip to main content

SINGLES

Εσύ ποια ώρα της ημέρας είσαι περισσότερο... ηθική;

Όλα με το χρόνο τους!



Ψυχολόγοι από τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια αναζήτησαν τη σχέση της ειλικρίνειας και της ηθικής ανάλογα με το χρονότυπο του ατόμου, δηλαδή τις ώρες εκείνες της ημέρας που δραστηριοποιείται πιο έντονα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται, συγκεκριμένες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας είναι σε θέση να επηρεάσουν σημαντικά την συμπεριφορά μας, αλλά και τα επίπεδα της ηθικής μας.

Περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στη μελέτη και τους ζητήθηκε να πραγματοποιήσουν τεστ και να παίξουν παιχνίδια στρατηγικής, χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς ποιο ήταν το αντικείμενο της έρευνας.

Οι ερευνητές από το Johns Hopkins, το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Τζώρτζταουν διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι είμαστε πιο ειλικρινείς και ηθικοί τις ώρες που αναλογούν στα προσωπικά μας ωράρια.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι όσοι αγαπούν το πρωινό ξύπνημα φέρονται πιο τίμια τις πρωινές ώρες, ενώ οι βραδινοί τύποι είναι πιο ειλικρινείς μετά τη δύση του ηλίου.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.