Εσύ ποια ώρα της ημέρας είσαι περισσότερο... ηθική; - AllYou.gr

Search

Εσύ ποια ώρα της ημέρας είσαι περισσότερο... ηθική;

Όλα με το χρόνο τους!

> ΕΓΩ ::
10 Δεκεμβρίου 2015

Ψυχολόγοι από τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια αναζήτησαν τη σχέση της ειλικρίνειας και της ηθικής ανάλογα με το χρονότυπο του ατόμου, δηλαδή τις ώρες εκείνες της ημέρας που δραστηριοποιείται πιο έντονα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται, συγκεκριμένες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας είναι σε θέση να επηρεάσουν σημαντικά την συμπεριφορά μας, αλλά και τα επίπεδα της ηθικής μας.

Περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στη μελέτη και τους ζητήθηκε να πραγματοποιήσουν τεστ και να παίξουν παιχνίδια στρατηγικής, χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς ποιο ήταν το αντικείμενο της έρευνας.

Οι ερευνητές από το Johns Hopkins, το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Τζώρτζταουν διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι είμαστε πιο ειλικρινείς και ηθικοί τις ώρες που αναλογούν στα προσωπικά μας ωράρια.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι όσοι αγαπούν το πρωινό ξύπνημα φέρονται πιο τίμια τις πρωινές ώρες, ενώ οι βραδινοί τύποι είναι πιο ειλικρινείς μετά τη δύση του ηλίου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!