Δυσκολεύεσαι να ερμηνεύσεις τα συναισθήματά σου; Πέσε... για ύπνο - AllYou.gr

Search

Δυσκολεύεσαι να ερμηνεύσεις τα συναισθήματά σου; Πέσε... για ύπνο

Dream on!

> ΕΓΩ ::
12 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί ονειρευόμαστε; Πώς ο εγκέφαλός μας δημιουργεί ψεύτικες αναμνήσεις; Πώς είναι δυνατόν το απίθανο να φαίνεται πιθανό μέσα στον ύπνο μας;

Όλα αυτά τα ερωτήματα προσπάθησαν να απαντήσoυν οι μελετητές σε μία νέα έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα όνειρα μας έχουν την ικανότητα να συγκεντρώνουν όλα τα συναισθήματα που βιώσαμε όταν δεν κοιμόμαστε.

Για να το καταλάβεις, προσπάθησε να φανταστείς ένα κομμάτι πηλό σε σχήμα σφαίρας με πολλά χρώματα. Αυτή η σφαίρα αντιπροσωπεύει την συναισθηματική ενότητα. «Οι συνδέσεις δεν γίνονται στην τύχη. Καθοδηγούνται από τα συναισθήματα αυτού που βλέπει τα όνειρα», εξηγούν οι ερευνητές.

Από την στιγμή που μια εικόνα προκαλεί ένα δυνατό συναίσθημα, το οποίο επαναλαμβάνεται στα όνειρα, δεν εξηγείται σύμφωνα με την θεωρία του Φρόυντ, δηλαδή ότι πρόκειται για μια επιθυμία, αλλά σύμφωνα με τη νέα αυτή εκτίμηση, ένα είδος συναισθηματικής έκφρασης.

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, τα όνειρά μας είναι σε θέση να μας βοηθήσουν ακόμα και να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε τα ίδια τα συναισθήματα μας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!