Skip to main content

SINGLES

5 βιβλία για χόμπι που θα σε κάνουν πιο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ

Με την αλλαγή του χρόνου, αλλάζεις (κυριολεκτικά) σελίδα.


Φύλλις Νικολάου

Όλοι δίνουμε υποσχέσεις για τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε, να τολμήσουμε ή να δοκιμάσουμε με το που θα ακουστεί το «Πάει ο παλιός ο χρόνος»... και πολύ συχνά δεν τις εκπληρώνουμε. Αν ο βασικός σου στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να μάθεις να δημιουργείς δικά σου πράγματα, να αποκτήσεις μυαλό-ξυράφι ή ακόμα και να γίνεις η πιο σπιντάτη Master Chef, τότε συνέχισε να διαβάσεις! Ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα βιβλία για... χόμπι που θα σε βοηθήσουν αυτό το χρόνο να τηρήσεις τις φετινές προγραμματικές δηλώσεις που κάνεις στον εαυτό και τον περίγυρο σου, θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου και θα σε φέρουν σε επαφή με τα ταλέντα που κρύβεις μέσα σου!

«Μ’αρέσει να πλέκω 2», της Σάρας Φαφούτη
Εκδόσεις Μύρτος

Ξεφύλλισέ το γιατί: Λατρεύεις τις βελόνες, τις κλωστές και το μαλλί ή γιατί αγαπημένα σου δώρα ήταν τα πλεχτά πουλόβερ της γιαγιάς σου και θες να συνεχίσεις την οικογενειακή παράδοση.
Τι θα αντικρίσεις: Συμβουλές για να δημιουργήσεις τα δικά σου μικρά αριστουργήματα. Εδώ θα βρεις ρομαντικές, κλασικές ή ακόμα και ροκ δημιουργίες, που θα σε εμπνεύσουν, θα σε ενθουσιάσουν και θα σε βάλουν στον πειρασμό να τις πλέξεις. Οι λεπτομερείς οδηγίες, τα σχεδιαγράμματα, τα σύμβολα και οι φωτογραφίες θα σε βοηθήσουν να πειραματιστείς, να αυτοσχεδιάσεις, να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να μάθεις να... πλέκεις!

allyou_pleksimo.jpg

«Η Βίβλος του Σκακιστή», του James Eade
Εκδόσεις Σαββάλα

Ξεφύλλισέ το γιατί: Τα ινδάλματά σου είναι άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα πιο σφαιρικά και στρατηγικά, ο Γκάρι Κασπάροφ είναι για εσένα είδωλο και θες να επιτέλους να κυριαρχήσεις επί του ισχυρού φύλου σε ένα παιχνίδι στο οποίο το σημαντικότερο πιόνι είναι η «Βασίλισσα».
Τι θα αντικρίσεις: Ένα εικονογραφημένο οδηγό πάνω στις έννοιες και την ορολογία του σκακιού, ιδανικό για εκείνους που δεν είχαν ίσως ποτέ προηγουμένως σκεφτεί να αγοράσουν κάποιο βιβλίο για το σκάκι, ακόμη κι αν το απολαμβάνουν ως παιχνίδι. Περιλαμβάνει οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζεις προκειμένου να παίξεις και να κερδίσεις. Εδώ, επίσης, θα βρεις τακτικές και συνδυασμούς που οδηγούν σε κινήσεις-ματ, αλλά και τρισδιάστατες απεικονίσεις, ανοίγματα και φινάλε από διάσημες παρτίδες των μεγαλύτερων σκακιστών. 

allyou_skaki.jpg

 

«15λεπτά Γεύματα» του Jamie Oliver
Εκδόσεις Διόπτρα

Ξεφύλλισέ το γιατί: Αγαπάς τον Jamie Oliver και αυτό το βιβλίο είναι η απόδειξη ή γιατί σου αρέσει να μαγειρεύεις αλλά δεν θέλεις να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου κλεισμένη αποκλειστικά στην κουζίνα.
Τι θα αντικρίσεις: Το βιβλίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτό που όλοι θέλουμε και ζητάμε: ταχύτατα, γευστικά, θρεπτικά γεύματα, τα οποία μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, όλη την εβδομάδα. Ο Jamie Oliver εδώ παίρνει ιδέες από τις μαγειρικές όλου του κόσμου, υιοθέτησε γεύσεις που αγαπάμε όλοι, έπαιξε με κλασικά πιάτα κοτόπουλου, φιλέτου και ζυμαρικών, επηρεάστηκε από το ασιατικό street food και τη μαροκινή κουζίνα, και είδε τις σαλάτες ως ολοκληρωμένα γεύματα. Έτσι, σου προσφέρει τις συνταγές του για μερικά από τα ταχύτερα, ευκολότερα και νόστιμα πιάτα που έφτιαξε!

allyou_jamie_mageiriki.jpg

«Μεταποιήματα», της Χριστιάνας Τσόλα
Εκδόσεις Μύρτος

Ξεφύλλισέ το γιατί: Το νέο είναι ωραίο αλλά το παλιό είναι αλλιώς... ειδικά όταν πρόκειται για τα παλιά σου ρούχα ή γιατί θέλεις απλά να ανανέωσεις τη γκαρνταρόμπα και τη διάθέση σου δημιουργικά.
Τι θα αντικρίσεις: Πρακτικές, έξυπνες ιδέες και λύσεις που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σας, βάζοντας την προσωπική σου πινελιά. Ένα φόρεμα, μια ζακέτα, ένα T-shirt, ένα κλασικό παλτό, όλα μπορούν εύκολα να ανανεωθούν, κάνοντας μερικές μικρές έξυπνες παρεμβάσεις. Άνοιξε την ντουλάπα σου, αφήσε τη φαντασία σου ελεύθερη, δες τα παλιά αγαπημένα σου ρούχα με άλλη ματιά και ξεκινήσε τις μεταμορφώσεις! Εδώ θα ανακαλύψεις μικρούς θησαυρούς, χάντρες, κουμπιά, μοτίφ, δαντέλες και θα εξοικειωθείς με τα υλικά και τις τεχνικές, που θα δώσουν στα παλιά ρούχα και αξεσουάρ σου μια νέα πνοή.

allyou_metapoihsh.jpg

«Καλλιεργώ Λαχανικά στο Περιβόλι και στη Βεράντα», της Μαριάννας Ψύχαλου
Εκδόσεις Ψύχαλου

Ξεφύλλισέ το γιατί: Είσαι παιδί της πόλης και δεν παίζει το σενάριο να επιστρέψεις μόνιμα στο χωριό σου, αλλά «ψήνεσαι» να κάνεις το αγροτικό σου στη βεράντα σου.
Τι θα αντικρίσεις: Τα πάντα για να ξεκινήσεις τη δημιουργία του δικού σου λαχανόκηπου. Στο βιβλίο, άλλωστε, θα βρεις τα πάντα που αφορούν σε αυτόν: από πληροφορίες για όλα τα συστήματα καλλιέργειας λαχανικών και τις μεθόδους ελέγχου και βελτίωσης του χώματος, μέχρι αλφαβητικό οδηγό καλλιέργειας λαχανικών και πώς θα φτιάξεις μόνη σου βιολογικά φυτοφάρμακα!

allyou_kipouriki.jpg

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.