Skip to main content

SINGLES

ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που οι όμορφοι φίλοι μας στο Facebook μάς ρίχνουν την ψυχολογία

Το παθαίνεις κι εσύ;



Εσύ πόσο άνετα αισθάνεσαι κάθε φορά που βλέπεις στο timeline σου στο Facebook την φωτογραφία κάποιας πανέμορφης, εντυπωσιακής αλλά κυρίως πάρα πολύ φωτογενούς φίλης σου; Είναι δυνατόν οι όμορφοι φίλοι που έχουμε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να μας... στεναχωρούν;

H απάντηση έρχεται από μία νέα έρευνα των Πανεπιστημίων του Strathclyde στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Οχάιο και της Αϊόβα, τα οποία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εξηγήσουν πώς γίνεται η ψυχολογία ενός χρήστη να... πέφτει στα τάρταρα από μία απλή φωτογραφία. 

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, οι φωτογραφίες των κοριτσιών με μπικίνι ή κοριτσιών που δίνουν φιλιά σουφρώνοντας τα χείλη τους, μπορεί να κάνουν μια νεαρή γυναίκα να αισθανθεί χειρότερα για το σώμα και την εμφάνισή της, καθώς συγκρίνει τον εαυτό της με τις αντίστοιχες selfie φωτογραφίες που βλέπει και νοιώθει μειονεκτικά. 

Τι είναι, όμως, αυτό στα social media που προκαλεί προβλήματα στην εικόνα του σώματος, σε αντίθεση με τα περιοδικά μόδας;

Αν και οι χρήστες πιστεύουν ότι αυτό που εμφανίζεται στο Facebook είναι πιο «αληθινό» από αυτό που παρουσιάζεται στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί, η πλειοψηφία των φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα έχουν υποστεί επεξεργασία στο photoshop. Παρόλα αυτά, αυτό που τελικά επικρατεί στη σκέψη μας είναι πως ενώ τα μοντέλα είναι πανέμορφα και δύσκολο να τα φτάσει κανείς, η εξωτερική εμφάνιση των φίλων μας είναι πιο κοντά σε μας, και συνεπώς πιο εφικτή.

Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν δεν μπορούν να τη φτάσουν, απογοητεύονται, κάνοντας ακόμη περισσότερες αρνητικές σκέψεις για την εμφάνισή τους.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!