Skip to main content

SINGLES

Τελειομανία: Απειλεί σοβαρά (και) την υγεία σου

Ώρα να χαλαρώσεις...



Eίσαι από εκείνους που βάζουν πάντα στη ζωή τον πήχη πάρα πολύ ψηλά; Μήπως οτιδήποτε φαντάζει «κατώτερο» του τέλειου σε ενοχλεί, σου ρίχνει τη διάθεση και σε κάνει να αισθάνεσαι μειονεκτικά; 

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι τελικά μπορεί να πιέζεις τον εαυτό σου περισσότερο απ'οσο χρειάζεται; Κι αυτό γιατί μία νέα έρευνα εξηγεί πως το συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς πολύ συχνά συνδέεται με την κατάθλιψη, το άγχος, τις διατροφικές διαταραχές και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brock στο Οντάριο εξέτασαν την σχέση μεταξύ της τελειομανίας και της σωματικής υγείας σε 492 άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 24 και 35 ετών. Διαπίστωσαν ότι οι τελειομανείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μην αισθάνονται καλά και να διαμαρτύρονται για διάφορους πόνους, για κακή ποιότητα ύπνου και για δύσπνοια, ενώ αποδείχτηκε ότι παίρνουν κατά μέσο όρο περισσότερες ημέρες αναρρωτικής άδειας από την εργασία τους.

Οι τελειομανείς μπορεί, επίσης, να φοβούνται την αποτυχία τόσο πολύ, ώστε να αναβάλλουν να κάνουν την εργασία που απαιτείται τόσο πολύ που στο τέλος είναι πολύ αργά για να την φέρουν εις πέρας.

Η τελειομανία συχνά συνδυάζεται με τις πολύ υψηλές απαιτήσεις από την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους και συνοδεύεται από αισθήματα δυσφορίας και κατάθλιψης.

Τέλος, πολλοί άνθρωποι που είναι τελειομανείς έτειναν να μην έχουν ένα ισχυρό περιβάλλον κοινωνικής στήριξης, ήταν οι ίδιοι πολύ επικριτικοί απέναντι στους άλλους, ενώ ανέφεραν πως αισθάνονταν «αποτυχημένοι».

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ